Johan

Johan
Ehm, ja det här är då min bror Johan :)
Världens bästa Linnea & Elin finns här nedan också!
Jag har förmodligen världens bästa syskon, <3


en liten Linnea

en liten Linnea


Elin

Elin


live

live
De här bilderna är tillägnade Nalu; skulle du vilja hänga med de här grabbarna? :)
Längtar till Looptroop tour -07! Idaho & Nalu på nya äventyr blir det då iaf!


gänget :)

gänget :)


supreme!

supreme!


embee

embee


28 september

Hola! nyss hemkommen från jobbet, har lyssnat på sjukt bra radio idag, nrk p4! där dom även hade en electro-trance timme, jäävligt bra, dom hade också mtv top 20 och sist men inte minst spelade dom karpe diem, p4 norge rockar! haha
imorse öste, alltså verkligen ö s t e regnet ner.. men Elin och jag tog en springtur ändå, det var jäkligt skönt faktiskt, men sen när vi kom hem droppade det om kläderna, håret, ja allt.. men efter en dusch vart det bättre! sen gick vi på Oasen och jag fick äntligen inhandla nike skorna! yeah dom är så grymt jävla snygga, är asnöjd :) 
Idag fick jag signera kontraktet, ska jobba på gilde fram till den 19:e December, sen blir det hem och ha julafton och sen vidare till Barcelona!
Nån som ska med på julshopping nån gång i november till LONDON då? kostar typ natamakara :)
btw; på lågprisaffären (typ motsvarigheten till rusta) har dom djungelvrål, ah! är det inte underbart..
Jo, Petter kom hit i tisdags så han & Emma sover i vardagsrummet/salongen/matsalen/biblioteket/tv-rummet, haha osv typ... nu har vi en bil, en audi yeah!
Fatta vad dagarna går fort ändå, nu har vi varit här en månad! På söndag är det 1 oktober och snart fyller Linnea år! :) Saknar dig lillasyrran! -Puss!
morotskaka och mackor, en cigg och ett glas rödvin, nu blir det film här i vårat norska kollektiv! peace,

Nä vart inte så mycket väsentligt skrivet här, kan ju avsluta med det här;

Finns en tjej jag tycker grymt mycket om; ..::M A R I A    R E V E L J ::.. <3

tingsek

tingsek
snart är det dags för en ny platta

är söndagar den bästa dagen? nääva

Idag har vi en äkta söndag. emma läser, elin sover och jag sitter och chillar och lyssnar på musik, jag skrev brev förut till en mörk snygging :) käkade godis till frukost och drack tusen liter mjök.
är aningen rosslig i halsen igår efter a, gudhjälpe mig hur många cigaretter jag rökte igår! men är det fest så är det minsann. Grymt synd att vi inte hade en kamera igår, åh det var roligt alltså. Vi kom dit vid halv sju tiden, missade fotbollsmatchen men skärhallen hade vunnit över packeriet med 1-0 efter straffar, spännande! så.. sen satt vi och pratade med alla, Tina berättade att det finns ett ställe typ tjugo minuter härifrån där man kan hoppa fallskärm! Jaa sa både Elin och jag i kör och vi bestämde (då lät det ju jättevettigt!) att vi skulle göra det tillsammans, oavsett vad det kostar. men det låg runt 2500:- tror jag, Tina visste inte om det handlade om 1 eller 12 hopp, :) men det kanske räcker med ett!
Sen strömmade det in mer folk och vi pratade med Öyvind, Oddvar, Arild, Magne, Wissam osv.. så sjukt roliga namn i Norge alltså! Skönt att det finns Tommy, Linda, Nina och Rune också, så man kan uttala deras namn på ett vettigt sätt :)
Polisen kom (!) vid elva tiden då grannarna tydligen hade klagat, vi hade suttit ute hela kvällen men nu behövde vi gå in, så festen dog lite grann, många som hade dansat på bordet var inte riktigt på samma nivå, toppen hade sjunkit liksom. Men vi fick en godrink av Tommy, Emma gick hem (bra idé faktiskt) och sen drog jag, Elin och två andra killar in till byn i taxi. vi gick in på en klubb med ett polskt namn som jag aldrig kommer ihåg vad det är, aaaasmycket folk men lite dans och london låten yahoo! varmt som tusan men en gratis öl och sen var vi helt slut. dock inte fullt lika slut som tjejen som låg medvetslös på toalettgolvet medan fyra av hennes kompisar försökte väcka henne genom att försiktigt slå henne på kinderna och badda vatten i pannan. illa, illa. Vi tog en pizza till kvällsmat, jag hittade en 100:- och sen tog vi nattbussen hem, garvade som fan på hemvägen kommer inte riktigt ihåg åt vad just nu..... =)
Så vi var hemma vid fyra tiden, sov dåligt som fan, men vaknade vid ett och sen har vi inte gjort så mycket mer än blivit galna på flugorna som är överallt, huuva!

nåväl, nu får det bli till att skicka lite mail. Peace!


E R I K = M Y S

=)

såhär glad har jag aldrig varit i norge!!!!

hej det är jag som är ida
älskar och saknar mina bästa vänner MARIA & NALU
bor med världens bästa brudar elin & emma
älskar att skriva listor
tänkte att jag skulle plugga mc teori under tiden här så tar ja mckort när ja kommer hem!!!
vill göra lumpen till hösten
har hela mitt liv velat ha en fugees t-shirt
hatar att vara beroende av saker
är väldigt känslig, :)

nu ska jag dricka kall, go, dyr norge öl! och njuuuuta :) för ikväll är det fest!

PEACE

Mojje, Sunk & jag på ARVIKA

Mojje, Sunk & jag på ARVIKA


Pat

Pat


TK & Shag!

TK & Shag!


Kersti med familj :)

Kersti med familj :)


fredagkväll

jahapp, vad gör man då en fredagkväll i hauge? emma hälsar, hon har just möblerat om i salongen, dvs vardagsrummet, där även biblioteket och matsalen ingår, och snart även emma&petters sovrum! :)
Idag fick jag sluta tjugo minuter tidigare, åh vad skönt tänkte jag och somnade nästan på hemvägen, men det blev aldrig nån sömn utan jag la mig ute på en filt i det otroligt vackra vädret och lyssnade på musik. Sen gick jag och mötte Elin & Emma, vi gick en sväng på Oasen och fixade lite småprylar, shoppade lite på H&M fast vi egentligen inte har råd. men man behöver göra såna grejer ibland också.
Saknar ihjäl mig efter Erik, fy fan vad jobbigt det är att vara ifrån varann så länge, och det jobbigaste är ju förstås att man inte har en aning om när vi ses nästa gång, det tär på mig, jag blir ledsen och trött.
Vi funderar på att gå på kino ikväll (bio på norska) jag skulle vilja se filmen om 11 september, men vi får se hur vi gör. tydligen är klockan redan kvart i sju och vart har dom här timmarna sen jobbet slutade tagit vägen egentligen??
Dagarna går iaf sjukt fort, jobbet rullar på och det går jättebra. imorgon är det jobbfest i kantinen(där man äter mat och för övrigt får dricka hur mycket mjölk som helst, yahoo!) först är det fotbollsmatch mellan produktionen och slakteriet, tror att slaktarna kommer vinna ganska lätt för när det var matcher nu i veckan hade dom vunnit med 16-1 över oss, (jag var dock inte med och spelade :) Ska iaf bli kul att se hur alla ser ut utan dessa löjliga kläder och mössor som vi har på oss var dag..
Nä, nu måste vi göra nånting.


over and out, peace!

18

18


17

17


16

16


15

15


14

14


13

13


12

12


11

11


10

10


9

9


8

8


7

7


6

6


5

5


4

4


3

3


2

2


1

1


..

Lyssnar på storstadsidyll och njuter av denna underbart sköna låt, den är grymt bra.
snackar Åre och skidåkning med Olle, förmodligen kommer vi spendera många dagar i backarna tillsammans i vinter, precis som vi brukar göra.
för övrigt börjar jag få så långa naglar att jag knappt kan skriva på tangentbordet, haha.
Kändes som jag hade tusen saker att berätta för er som läser men just nu kommer jag inte på nånting alls.. jo, kan ju skriva att Emma klippte snelugg på mig i förrgår, så nu är jag extra lik Johan enligt mig själv, och det känns ju alltid bra!
Sen är det fest på jobbet på lördag, först fotbollsmatch vid sex-tiden och sen middag vid halv sju, sju ungefär. Elin frågade för nån dag sen om hon fick sminka mig, jag ska fundera på saken svarade jag... =)
Fick några roliga bilder av Linnea som ligger här ovanför, de är från i somras, Augusti när mamma frågade om vi ville följa med att slänga lite skräp. Ingen av oss hade nån lust men sen kom Elin med den smarta idén att om alla tog på sig en huvudbonad och ett par solbrillor så blev allting mycket roligare, och fy fan vad kul vi hade där på soptippen :) Mami hade också kepa och solglasögon men eftersom hon var fotograf hamnade hon tyvärr aldrig på någon bild.
Jag saknar Nalu & Maria i Barcelona, Cissan i Östersund, Marina i Lit, Kim i Stockholm, Karl i Skärhamn. Och massa andra.

idag köpte vi fryst pizza till middag, har egentligen inte råd men när vi ändå är inne på den här kategorin med pengar så kan jag ju berätta att jag har sett ett par nike skor i guld som jag ska köpa, dom kostar så att jag precis har 100:- kvar att leva på tills den 29:de då vi förhoppningsvis får lön. Men alltså, det är ju alltid lika kul med tester av olika slag. Nu tänkte vi t.ex testa att leva på havregryn och knäckebröd, eller ja, egentligen så har vi ju inget val.. vi måste helt enkelt testa det :) Vi har det så bra här i Norge!
Egentligen är jag skrivsugen och sådär men jag ska faktiskt duscha och sen sova, för imorgon går jag upp 05.15 som alla andra dagar den här veckan.

Jag tänker på er kära vänner, ta hand om er.
En extra jättemegastor puss och kram till världens bästa Linnea, jag saknar dig mest!
Peace


Mogge, Sunk & jag på ARVIKA

Mogge, Sunk & jag på ARVIKA
 Yeah! chillar med en megafon och lite vin i solstolarna på arvikafestivalen, sjuk festival :)


. . .

Cornelis Vreeswijk säger:

hur är det med dej annars då..?


idaho säger:

det är rätt bra faktiskt


idaho säger:

börjar kanske bli lite höstdeppig bara.. tror jag


Cornelis Vreeswijk säger:

jo du var så förr iallfal...när det är vår och höst då är du deppig...som jag har uppfattat det...och på sommar och vintern är du glad som barn på kalas.



jaa9 & onkl p

jaa9 & onkl p


uppd.

Köpte två råfeta skivor idag, var bara tvungen att ha dem. norsk hiphop när den är som bäst yeah!
Annars har vi tyvärr blivit en mindre här hemma, Oskar fick igår besked om att hans pappa har fått cancer så han åkte hem idag, vi kommer sakna dig Oskar!

För övrigt har jag namnsdag idag och nu är det helg för mig, för imorgon drar jag till Oslo!


pust

Bör uppdatera om allt det jobbiga som hänt men jag tar det ikväll.
muffinssmet till frukost och +25 grader i helgen. Herregud.

h ö s t

Har varit rätt varm de senaste dagarna, vi har haft lite för-vår känsla, eller kanske snarare sensommar känsla. Nåväl, verkligheten är ju alltså den att det är på väg att bli höst. Snart är det snarare Oktober än Augusti och det är där strecket mellan värme och mörker dras tycker jag. Jag tycker faktiskt om hösten, även fast jag alltid är lite rädd innan den väl har kommit. Det brukar bli så ensamt och kallt, men samtidigt kan det faktiskt lika gärna bli rofyllt och värmande, det beror väl helt enkelt på hur man hanterar hösten. Det blir bra, de lööser saaaj :)

Och Såfia & Emelie ska till Norge, yahoo det komma bli supergöjj tjejer!
Jahapp, och var har NILEN tagit vägen då? Om det är nån som stöter på henne, please be henne maila mig! I miss her.
Cissan har ett kärleksfyllt brev att vänta!

BTW har vi en norsk mobil nu, ni kan skicka hundratusentals sms, fast det går precis lika bra med bara ett ;) Här är numret; 004793673944.

vad sägs om en morgoncigg?
Peace, over and out

Liite glad :)

Åh! Blir ett möte med en lång, ljus snygging i OSLO i helgen! Flygbiljetten är bokad, inköpslistan till Erik är skriven. Fy fan vad glad jag är :)

min teckning!

min teckning!


Emma :)

Emma :)


oskar

oskar


dricker vin

dricker vin


Elin målar

Elin målar


whiskey

whiskey


oskar

oskar


söndagsaktiviteter

Vi hade middagsmöte igårkväll igen, vi kommer alltid fram till så bra saker på våra sammanträden. Som vanligt var alla närvarande och vi tog upp saker från förra mötet ( ni ska se oss, vi är jätteseriösa!=) Vi kryssade i saker vi hade avklarat, bla att vi skulle sno nåt.....haha, det fixade Elin mycket bra utan att hon ens visste om det egentligen. Nåväl, ingen fara skedd iallafall.
Vi drack vin och öl igår ur våra nya vinglas, dom är superfina!

Och idag.. jag vaknade vid halv ett, åt frukost med Emma & Elin, duschade, bakade coccosbollar, har skrivit lite och nu sitter jag här och lyssnar på Snook. Oskar bakar bröd och Emma läser, Elin är ute och kollar läget i eljusspåret. Så det är vad vi fördriver söndagarna med typ, förmodligen blir det lite mer bakning senare i form av muffins eller kladdkaka, mumma!

Ni måste kolla på dom bilderna som jag la upp här nedanför sen också, vi hade mycket roligt igår när vi tog dom korten :) Elin och jag var ute och hoppade lite på asfalten, vad gör man inte i brist på annat liksom. vi försökte leka lite inte nudda golv igår också, men haha, det gick inge vidare.
Spillde rödvin på mina vita byxor också! salt fungerade tyvärr inte..

Hoppas på en långweekend med Erik  i O S L O till helgen!









Fan, jag saknar er kära vänner! Ni är bäst!
Puss & Kram

kärlek

kärlek


nalu = kärlek

nalu = kärlek


norsk öl!

norsk öl!


gött

gött


elin hoppar också :)

elin hoppar också :)


ute & hoppar!

ute & hoppar!


moi

moi


ute

ute


i solnedgången

i solnedgången


vid datorn

vid datorn


jag & elin

jag & elin


pusseltajm!

pusseltajm!


längtan efter vinter

åh, måste nog köpa mig en sån här mysig grej att ha i knät när jag har fått lön.
fan vad seg jag är idag, vaknade för ca en timme sen och har mest fördrivit tiden på olika vintersidor eller vad man ska säga, burton, dreams, skistar, tom kollat jobb i åre inför vintern.. längtar längtar längtar tills dess man är ute i backen en solig dag :) ska bli gött att åka lite skidor igen, blev ju inte så mycket av med det förra säsongen.
funderar på om jag ska gå ut och gå en sväng och lyssna lite på lauryn hill eller om jag ska käka frukost framför datorn och sen gå ut och ta en cigg. ja för övrigt skulle ju vi sluta röka, därför vi bara köpte med oss typ fem paket från sverige. men igår gick elin & emma och köpte ett paket för typ 73:- så vi skjuter upp det där med att sluta röka till lite längre fram :) jag tyckte vi skulle köpa rulltobak så man fick göra det själv och känna sig som en äldre dam, men jag tror dessutom att vi aldrig skulle ha det tålamodet.. =)
nog om det.

fick ett sms igår av NALU som gjorde mig sjukt glad. mina drömmars kvinna, inga undantag.

peace, love and starpax .

100 dagar kvar. . .

Återigen godmorgon.
 jag vet, klockan är snart eftermiddag men det känns fortfarande som morgon för mig.
Hade fått sms av Erik 06.54 imorse, han hade somnat med datorn i sängen :)

Lånade telefonen igår på jobbet och ringde till mamma, kändes skönt att prata med henne, var faktiskt en vecka sen jag gjorde det sist.. för övrigt har vi varit här en vecka nu, haha.. en vecka sen vi körde in i den här staden vid sex-tiden på morgonen... parkerade vid ett stängt McDonalds, bara Erik och jag vakna..  vi gick ut för att kolla läget lite, hittade ett fint betongrör som vi kröp in i och myste lite, sjukt bra start på norge vistelesen skulle man kunna säga :)

Sov rätt länge imorse, vaknade vid halv elva och såg att det var blå himmel, så jag tog en liten promenad, det blåser som tusan men skönt med lite sol och värme iallafall. Sen tog jag svängen förbi trädgårdslandet och plockade lite smultron, en squash och några plommon. så nu har jag nyss ätit frukost här i soffan med datorn i famnen. Gröt, smultron, plommon och några vindruvor, lyx :)

Snart åker Maria & Nalu till BARCELONA.  ! yahoo =)






Det jobbigaste med att vara här är inte att tjäna asmycket pengar, det är inte den stora trädgården med alla härliga grönsaker & frukter, det är inte den billiga hyran eller mina sköna sambos, inte heller den coola bron eller den mysiga "ön" med kyrkan och fornminnen på. Inte heller arbetskamraterna på jobbet som, trots att jag inte förstår ett ord av vad som säger, är supersnälla och glada.

Det är att jag inte kan träffa Erik..och det är jobbigt,

eftersom jag är jättekär i honom ...


102 dagar kvar

Aloha!

Ni som läser min blogg är väl medvetna om att ni följer Haugesunds alldeles egna BigBrother! Enda skillnaden från det äkta programmet är att vi har ett jobb att gå till, men annars är det snarlikt :) Vi är i princip instängda i ett hus i ca hundra dagar. Fast det blir ju förstås inte lika mycket sprit och tokigheter.Vi spelar mest kort eller läser en bok.

Igår var iallfall första riktiga dagen på jobbet. Elin, Emma & Oskar började halv åtta så medan de segt släpade sig upp ur sängen låg jag nöjd kvar och snarkade vidare. Sov dock inte längre än till tio. Gick på Oasen storsenter, (ett stort shoppingcenter alldeles vid jobbet) och kollade på mobiltelefoner, hittade en på 399 nkr som jag ska köpa idag, så får jag & Elin ett norskt nummer som ni kan ringa och skicka sms på, yahoo :)

Som arbetsuppgifter igår hade jag bl.a att stycka ko tunga! Fick spykänslor ett antal gånger den första timmen, men sen gick det rätt bra faktiskt, man får liksom koppla bort vad det egentligen är och låtsas att det är nåt helt naturligt. Men samtidigt som jag kände för att kräkas fick jag lika många gånger skrattattacker för mig själv, jamenvafan ni skulle se mig där, se hur jag ser ut och vad jag egentligen gör. Jag, som är vegetarian - står i totala motsatsen för vad man egentligen borde klara av, en stor fet köttfabrik med typ 300 anställda. Som produerar enorma mängder produkter. Och ni anar inte vad mycket köttäckel man får i ansiktet! Det bara sprutar hela tiden, och överallt, men det är sånt man vänjer sig vid :)
Hela veckan jobbar jag mellan 13.50 -21.50. Nästa vecka mellan 06-00 (!) - 14.00 Har inte gått upp vid halv sex sen Hultsfred då jag & Elin vaknade runt den tiden av den förfärliga värmen i tältet... =)

Nu ska jag ta mig en promenad. Peace!

sunk & jag

sunk & jag


slagsmåls sunk :)

slagsmåls sunk :)


shoulder

shoulder


Saknar skolan

Nu är det snart te-dags igen :)  

kikar på primroses hemsida, på gamla bilder från när vi hade idrott b och gick bort till önsjön för att sova en natt ute i tält tillsammans, från skolavslutningen i tvåan, från alla shower vi har haft, från alla pysselkvällar som man längtade till så mycket. Åh vad jag saknar allt det där nu, alla vänner som man inte ser längre, var har dom tagit vägen? Musik sandra till exempel, vi skulle ju ses på Hultsfred förra året men eftersom biljetterna var slutsålda tog hon sig inte iväg, vad gör hon nu? Och lärar-Fredrik som jag snackade med på storsjöbadet när han jobbade där och jag på östersunds camping som ligger alldeles intill, sommaren innan vi skulle börja ettan. sen visade det sig att han skulle vara min lärare och se där, vi kände ju redan varann :) alla gånger vi har haft föreläsning i studion, alla gånger vi har ätit frukost tillsammans, typ tolv pers runt ett bord "ta en stol, du FÅR plats" fanns ingenting som var omöjligt på den underbara skolan. Mest av allt saknar jag att dansa, att få stå på scen tillsammans med massa andra människor och känna den enorma glädjen och alla endorfiner som rusar genom kroppen. Nervositeten innan! att man pratar med alla som man aldrig pratar med annars! gemenskapen och lyckan. Wonderful!

Måste pausa lite nu, får så ont i axlarna. Men ni som vet vad jag pratar om, -ni gamla Primros-are, gå in på hemsidan och kolla på bilderna, dröm er tillbaks och njut av tiden som var. Värdefullt!

i norge

allmänt hej på er allihopa och välkomna till min nya värld.
just nu befinner jag mig andra sidan jordklotet, nä okej inte riktigt men det känns typ så.
vi åkte i 16 timmar för att komma fram till vårat nuvarande hem, den här källar-trä-lägenheten med öppen spis som kommer att vara våran i några månader framöver. ciggen är snart slut och ett paket marlboro light kostar 72. norska kronor. vilket betyder över 80-lappen i svenska. ahh what to do liksom
som tur är så har vi just skrivit lappar till vår förslagslåda, de innehöll bl.a "gör nånting olagligt", "fantisera om nåt som gör did glad", "stick ut och spring" och även "diska". -så vi kommer nog inte bli sysslolösa.
idag var första dagen på jobbet. vi gjorde ett hälsotest på datorn i ca två och en halv timme, efter gratislunchen gick vi en rundvandring och sen drog vi vidare till sentrum, som det stavas på norska för att skaffa våra norska personnummer. det gick finfint.
vi har ätit middag och haft middagsmöte, precis som igår :) elin och oscar dricker vin och emma är sjuk, hon är förkyld.
annars känns det bra, vi har bara sovit här en natt men det ska nog funka finfint. i natt så kände jag mig dock lite cp. halvvaknade i natt av att jag kände att nån slog mig i ansiktet, fattade inte alls vad det var, ja trodde det var emma eller elin men sen kom jag fram till att det var min egen hand, som hade somnat... så låg jag och slog mig själv  ansiktet... ojojoj. :)
vi har tagit en del kort som vi kontinuerligt lägger upp på resdagboken.se där heter vi "domer" check that out yao!
det är asgött att vi har dator och internet gratis, samt en hyra som ligger på 3500:- för fyra pers. som sagt fick jag godkänt i matte b dan innan studenten men det blir inte så mycket pengar var.... =)

vi har en superfin adress som ni kan skicka massor av brev till;
Smistad
Vormedalsvegen 112
5542 Karmsund


Saknar er kära vänner! vi ses där ute i världen!
 Peace and a hole lot of love! IDAHO