grattis

Grattis syrran och alla andra som heter Elin idag!

Yran

Yran är över för i år, gick alla tre dagar och hade skitkul. Alla visste att vi skulle ses på Gamlan om vi tappade bort varann och de funkade bra, för de va där vi hängde. For hem till Åre med 2.30 bussen i fredags för att sova fyra timmar, jobba mellan 9-16.30 i lördags och sen ta nabo in och börja yra igen.


I lördags när stråket precis hade öppnat åkte jag in och hälsade på hos Nalu där det var förfest med Emelie, Kicki och Johanna. Sen på kvällen gick jag och Cissan på förfest hos Towa och hälsade på. Träffade Elin, Emma & Emma på stråket.

Och i onsdags träffade vi på Malin!

På Gamlan (vårt stammis-ställe) i lördags.


Igår sov jag hela dagen, grymt skönt..

jag och Erik

Idag firar vi ett år!

44630-52544630-53144630-53344630-53244630-50344630-52944630-52144630-52844630-52744630-50144630-52444630-52344630-51144630-52244630-52044630-51644630-51444630-51344630-51744630-51244630-53044630-51044630-50444630-50244630-50944630-51544630-50844630-50744630-50644630-50544630-50044630-499

donation


Nu har jag äntligen anmält mig till donationsregistret, har tänkt på det flera år men det har aldrig blivit av.
Vill du också göra det, gå in
här

Tänkte bjuda på...

44630-526
Tänkte bjuda på en sköningbild från förra årets yra.. Nalu under mattan på Annas golv, hahaha

Tisdag

image498
De är skönt att vara hemma några dagar. I eftermiddag ska jag äntligen till läkarn.







































Tannsjön är vackert.

solsken

idag skiner solen! åh det är varmt och skönt, känns som de va längesen!
Igår morse när jag vaknade kände jag mig riktigt sjuk, febrig och ont i halsen men gick ändå ner på jobbet för att se hur de funkade. men vi lunch kändes det inte bra längre så då tog jag istället tillfället att åka med Isabelle & Kalle till Lit och få lite ompyssling av mamma, och det har jag verkligen fått :) först fick jag blåbärsbullar, sen vilade jag en stund, sen kollade Linnea och jag på Simpsons och efter de åkte jag in till stan och överraskade Nalu & Emelie :) Sen hem igen, skjutsa mamma och hennes kompisar som skulle ut på "ströget" som mamma så fint sa när jag frågade var dom skulle, haha. Gick till Towa på förfest, träffade Malin & Fredrik en sväng på stan och sen gick vi ner på stråket, jag och Cissan träffade massa folk, de va skoj! Sen åkte jag hem och sov väldigt skönt. Men imorse ringde mamma sjukvårdsupplysningen för nu måste jag få bort min mega blåsa (jag har kort på den men jag tror inte ni vill se, haha) så jag har suttit i vattenbad för att få bort mitt compeed plåster och nu har jag en bomullstuss med alsolsprit på där. Och på tre andra ställen på kroppen, huva hela jag är infekterad.
Men nu hoppas jag att det blir bättre! Kryckorna står här bredvid mig också, de är asskönt att använda dom så man kan avbelasta benen, har sjuk träningsvärk i ena benet efter igår.
Men nog om mig nu.
Nu är det yranveckan och jag tror har bestämt mig för att gå torsdag&fredag! Och imorn kanske de blir middag på stråket för att fira min och Eriks ettårsdag, wohoo :)

Har legat ute i solen hela dan idag, nice!

Torsdag.

Nu är de inte många grader ute, 9 står temperaturen på här. Men jag känner inte av kylan, dricker te och har tänt lite ljus och sitter i soffan med en filt och datorn. Har så ont i mina fötter, kan knappt nudda nånting mot ena hälen. Tog ett jäkla tag att gå ner på jobbet imorse, för de första va jag iofs lite sen men för de andra haltar jag fram nu och det gör mig så irreterad. Men det var inga problem, jag har bäddat sängar och tvättat toaletter som vanligt. Jag har alltså en ledig dag på två veckor, fast det har jag egentligen inte ens tänkt på, jag tänker bara på lönen :) Åker in till stan på onsdageftermiddag, får se om det blir årsmiddag med Erik och hans familj och min eller om det blir lugn hemmakväll inför torsdagen och fredagen. Har inte bestämt vilka dagar jag ska gå än, har inte kollat artister heller men jag vill gärna se Sahara Hotnights iallafall. Enligt mitt schema jobbar jag på lördag men hoppas på att cheferna kan fixa ett byte där så jag slipper åka tillbaks till Åre bara för att jobba en dag.
Familjen Hagström skickade MMS förut där alla satt så fint utanför deras tält, hade så gärna velat följt med men nån måste ju vara hemma och sköta hushållet .. :) Hoppas på fint väder i helgen!
Fick ett dessertvin av Cissan när hon var här på besök, ska bli intressant att testa det sen, speciellt eftersom hon tyckte de va jättegott.
För övrigt ska han i Oppdal höra av sig inom två veckor och säga om vi har fått jobb där eller inte, ska bli väldigt spännande att höra vad han säger, jag hoppas hoppas hoppas!
Nä nu längtar jag efter Prison Break, det var på tok för längesen jag såg det! Å faktiskt Lyxfällan med, sluta upp med sommarlovet och börja sänd igen tycker jag.

Nä nu ska jag försöka sova lite.
Ta hand om er!

Onsdag.

image496Såhär brukar vi se ut när vi softar i solskenet (eller i skuggan när solen är för varm)

Har just kommit hem från jobbet, tänkte simma en stund men tydligen var det snudd på överfullt på badet så jag tar det en annan dag istället. Ikväll åker Erik hem för imorn ska han och hans familj iväg till Sundsvall på campingsemester, hade jättegärna velat följt med men tyvärr kunde jag inte få ledigt. Vet att jag jobbar mån, tis,ons och lör nästa vecka men jag hoppas verkligen att jag kan byta bort lördagen så jag kan åka in på yran! Jaa.. igår hade vi finbesök, badade på Holiday och åt middag, Cissan plattade mitt hår och jag åt av hennes bullar (mmm) 
såhär ser jag ut ibland när jag har plattat mitt hår :)
 


Ja, det var nog allt för den här gången.

Uppdatering

Känns som de va ett tag sen ja skrev i min blogg nu.. men jag har fullt upp mest hela tiden, jobbar! Så i lördags kände vi för att få lite helgkänsla och drack lite vin, cider och åt glass hos Kalle & Isabelle, sen kom gitarren fram och vid 3-tiden somnade vi allihopa där. Sen upp och jobba på söndag! Är ledig idag så Cissan, mami, Elin, Linnea & JULLAN(med sitt bandage..) kommer upp idag, de ska bli skoj! 
Ljusmys i lördags.

44630-493 Den här har vi stående hemma :)
Bye bye!

Hundvakt

44630-485
Efter två dagar inomhus framför datorn medan regnet vräkte ner kände vi för att slå på stort och ta en liten promenad ner på Åre by idag, kikade lite i affärer (bla Stadium där de vi förstås hittade allt möjligt som vi ville ha..) och Skidsport där det kryllade av cyklar..
Sen ringde Kalle och frågade om vi ville vara hundvakt åt "Flicka" och det ville vi såklart!
Så idag har vi ätit blodapelsinsorbé (rekommenderas!), gått en liten sväng till Draklanda och badat Flickas små tassar, fotat och jag har simmat en timme på Holiday medan Erik jobbade mellan 18-21. Så nu är vi trötta båda två! Ska jobba mellan 9-15.30 imorn och Erik mellan 12-21.
Finns ingen underbarare än Erik, jag är så härligt KÄR!









Ni bara måste gå in på Eriks blogg och kolla, haha han har gjort de roligaste bildspelet ever!

Min helg!

Linneas konfirmation Söndag 8/7 -07

 
44630-462




Dunder i Strömsund Lördag 7/7 -07!

 
44630-454 Lyllos mig som får pussa på den här killen :)

Syskon

image432
Jag har världens bästa syskon, och det är jag verkligen glad över. Ni är bäst!

i'm kajaktokig

"Vi springer för att hinna jogga och ägnar mer tid åt att titta på TV:s naturprogram än att själva gå ut."
-Friluftsfrämjandet

Där ska jag jobba när jag blir stor, de verkar ha vettiga idéer.


Ikväll har jag gått en låång promenad, Sahara Hotnights i lurarna och uppförsbacken var inte ett dugg jobbig! Så skönt när man kommer upp där och ser utsikten över hela Åre by, de är magnifikt :) Skulle haft med mig kameran.
Sen tog jag svängen via stjärnbacken och saknade snö och skidorna men istället såg jag några som var ute på en liten kvällscykeltur samtidigt som de fotade. De är härligt att bo vid berget, vore grymt att bestiga hela åreskutan en solig dag! Sen är såklart hela Åre invaderat med kajaker, (tävling) vissa bilar har t.o.m två eller tre stycken på taket, hello give me one pleeease! Så nu har jag suttit på blocket och kollat igenom, men alla där såg så B-iga ut, hallå var är de rosa eller blommiga??
image431

Jobbet går rätt bra iallafall, men de är så tråkigt så jag skriver mer om det en annan dag.

kärlek!

Jag vill bara säga att jag har världens bästa pojkvän!

44630-359

:)



Erik har lagat finmiddag idag!

Godmorgon!

Godmorgon!

Idag är himlen härligt blå och solen skiner! Temperaturen ligger på 19,1 grader, det betyder nog bad utomhus idag! Fast vi har iofs tvättid mellan 14-18..
Jaja,nu ska jag väcka Erik som är trött idag efter sitt 12timmars pass igår. Sen blir det gröt till frukost och sola heela dagen!
Va in till Lina för nån dag sen och skulle kolla om hon kunde klippa mig, men hon hade fullt upp den dan, skulle verkligen behöva en klippning nu är de kris snart.
Ska testa min plattång för 30kr sen tror ja! Ska bli very spännande to see how it's working!

Förresten, I löve blocket.se!


Hejdå!

Bloggar på balkongen

image427
Sitter på balkongen och svalkar mig lite efter en lång promenad i uppförsbacke från Holiday och hem, plus de åtta trapporna som jag tar mig uppför varenda gång jag ska hem :)
Gick ner och hälsade på Kalle & Erik på badet. Lyssnade på Sahara Hotnights påväg ner, i love den nya skivan!
Åkte rutschbanan, satt bredvid Erik och kollade så ingen gjorde illa sig, pratade med Kitty om överviktiga människor, simmade en timma, satt i ljusterapibastun en stund och la mig sedan i världens skönaste stolar i relaxrummet och drömde om våra framtida resor;
1. Japan. Åka skidor, äta på konstiga restauranger, uppleva en annan värld
2. Alperna. Evighetslånga & höga berg, snö i mängder, solsken och förstås afterski!
3. New York. Hälsa på Johanna på andra sidan jorden vore väl helt underbart.

De första man möts av när man kommer hem...   

Nä, nu blir det middag och sen vila!!

Kärlekspannkakor och världens bästa hund!



 

Såhär ser en vanlig middag ut hos oss, Linnea gjorde ett hjärta i sin pannkaka :)

Så nu är jag äntligen i Åre igen, tog skitlänge att åka buss igår, två timmar från östersund till åre! Möttes upp av Kalle & Erik utanför Holiday som precis hade slutat jobba, stackars dem som måste dras med alla hockeykillar på badet. När vi gick mot bilen (som för övrigt behövdes puttas igång...) så hittade jag en ihoprullad tjuga där på backen, Erik plockade upp den och jag kände på mig att här fanns mer pengar, så jag bad honom rulla ut den, och mycket riktigt, där låg minsann sextio kronor ihoprullade. Är man bäst så är man :)
Erik jobbar idag så jag tänkte gå ner och hälsa på honom om nån timme, simma några längder och fördriva tiden tills han slutar jobba. Han började vid 12 och måste kanske jobba till 23, det är långa dagar det!
Själv börjar jag på torsdag morgon klockan 9. Har ångest, mest för att jag förmodligen kommer jobba fem, kanske sex dar i veckan och inte kommer kunna åka hem så mycket, förmodligen inte ens på yran, suck. Då jag och Erik för övrigt har varit tillsammans i ett år, tiden går fort när man har roligt!



44630-422Jullan, bästigast i världen.

Söndagsaktiviteter

Söndagar som alltid brukar vara så sega, men idag har dagen flytit på rätt bra tycker jag faktiskt. Först väckte Iris mig vid halv åtta, gick ut i pyjamas och rastade henne en sväng, halvsovande. Så sen fick jag lägga mig och somna om, blev väckt av en liten söt rackare som slickade mig i ansiktet vid tolv-tiden. Så då käkade jag banan och jordgubbs smoothie och sen packade jag, mamma och Iris in oss i bilen och for iväg till Ås på loppis, där fyndade mamma lite glas och jag köpte en guldram. Sen åkte vi vidare via Lugnvik och ut till Frösön mot Härke där det också var loppis, där hittade jag faktiskt en plattång för 30kr, ska bli väldigt spännande att se om den fungerar!
Så idag har varit en äkta söndag med loppis!
Åkte förbi de här husen på Frösön, vid elljusspåret och utsiktstornet ungefär, skitgrymma! Lite Åre-stil på dem.
  

 
Loppisen på Frösön och Iris som blir rastad av mami.
För övrigt är Iris en superduktig och mysig tjej som lyssnar bra, slutar skälla när man säger till henne och just nu ligger i mitt knä medan jag sitter vid datorn, hon e fin hon :)

Imorn blir de date med Malin och sen åker jag äntligen hem till Åre igen,ska bli skönt att träffa Erik!
Sen åker vi tillbaks till Lit på lördag, då blir det förfest i Österåsen hos Anna & Örjan med massa andra innan vi drar vidare till dunder, ska bli riktigt skoj! Sen blir det Linneas konfa i kyrkan på söndag!