Dagen

Idag har vi legat ute på en filt och myst i solen, packade upp tältet som ska med till Hultan också, såg bra ut! Förutom att det fattas tältpinnar, finns inte en enda.. men det kan man alltid lösa!
      



Här är Eriks finbil! Han pimpade den igår, blev väldigt bra! Gissa vad japan tecknen betyder :)

Här är en bild på vårat fina hus också!


Å Emma kom förbi en sväng med Iris så hon och feber-Elin har vart ute och gått en promenad. Så nu sitter vi och kollar på nån tjejfilm, så här ser det ut nu, mys i soffan med vovvarna! Fast just nu så busar Iris och Jullan rätt rejält
Har jobbat på dagis idag också, dom är väl för söta barnen :) Va ute i skogen och fikade saft och frukt, mysigt!
Vi har en fröken som heter Gun-Britt som jobbar där men barnen har lite svårt att prata så det blir att dom kallar henne för "glöm-britt" =) blir ju så när dom uttalar det på sitt eget sätt..


ny bil!


http://www.myspace.com/djhammerdal

Ni måste bara kolla in där och lyssna på låten!!!!!






Igår kom Erik och väckte mej vid halv nio-tiden när jag hade somnat, "IDAAA,  vill du hänga med till stan, jag ska köpa en biiil !!!!!"
Haha.. yrvaken och fattade ingenting följde jag med och kollade på hans pärla. En brun Volvo 244! Skitfin och går hur bra som helst. Så nu är Erik superglad :)
Igår jobbade jag på dagis i Lit, klev upp 7.00 ,shit vad tidigt! Jobbade till 16.30 typ. Men de va kul!
Amanda ska med till Hultsfred yahoo!! Det är inte länge kvar.

Ikväll kommer ELIN hem!!

Åre på söndag.

Bad day.


Fy fan vilken skitdag det här har varit vissa stunder. Vi försöker ju byta lägenhet pga internet och lite annat och idag pratade jag med hon som vi hyr av. Jag tänker inte ens skriva nånting om det samtalet, bara att jag blev j-vligt less, arg och faktiskt, ledsen.
Nåväl, jag försöker att inte tänka på det just nu. Måste ta tag i det men inte idag.

Skjutsade in Amanda och Jessica som har varit här och hälsat på imorse. De är Johans gamla Tipton-kompisar från USA. Amanda (som Johan även gick på "the prom" med) är utbytesstudent i Höör, skåne och Jessica är hennes syrra som var här på besök. Så då drog dom upp till oss i Lit och pratade gamla minnen, åkte bil med Johan och träffade alla hans kompisar. Drack vin som jag och Erik bjöd på gjorde dom också :) Jag är inte alls lika bra på engelska, speciellt inte om man jämför med mina syskon :) men lite grann pratade jag iallafall! Som tur var så var Amanda riktigt duktig på svenska så det gick bra att prata vanligt också! Hon har bott i Sverige i 10 månader och var hur duktig som helst på att prata svenska, jätte kul! Och Johan pratade flytande amerikanska förstås, också jättekul att höra! Själv var jag tvungen att tänka efter hela tiden för att veta att jag har hört rätt.. haha =)

image300




Så efter att jag hade skjutsat in tjejerna åkte jag förbi Marielle och surrade lite. alltid lika mysigt att träffa henne! Elias hade vuxit mycket och fått hår :)
Körde hem en sväng men det var så kul att köra bil idag så jag tog med mig Jullan, min trognaste vän och åkte upp till Hammerdal så hon kunde få busa lite med Ella. Världens sötaste Ella!
Längtar tills vi är i Tannsjön i sommar så dom kan springa lösa båda två och busa hela dagarna!

Måste säga att den här dan blev lite bättre av att jag duschade med mängdvis med balsam i håret imorse och borstade sen ut det, fy fan vilken trassel jag har haft de senaste dagarna.. sen sminkade jag mig(!!!!!) fast bara mascara för allt annat kan jag inte riktigt med, haha ja det är sant!  och nu ikväll stack jag ut och sprang/gick och sen efter andra duschen idag så tog jag på mig min nya vita sommarklänning och mina favorit guld örhängen.
Så nu känns det bättre!

På onsdag kommer ELIN hem!

Hultsfred

 NU är det nära! Jag fick hultsfred-längtan idag så jag måste tillägna min blogg till denna underbara festival idag. Här kommer några bilder från 2006.
Jag, Nalu, Maria och Elin gjorde hela området osäkert.. !


  Väntar på lill-tåget som ska ta oss till festivalentrén


                                                   Precis kommit dit! Sitter och njuter i solen.


                 Disco-Gun (våran vän)    Elin & Nalu PUSS, åh vad mysigt!



Man kan väl inte bli annat än GLAD när man är på Pharellkonsert! Jag och Nalu blev galna och  väldigt lyckliga!



Men sen kommer ju morgonen och vi vaknade typ alltid tidigt. Då kan man se ut såhär, som Elin gör..
Sen måste man ju gå på ICA eller konsum eller va de nu är som finns där nere.. och då måste man ju pausa vid frysen och kyla ner sig lite och prata om gårdagen! Det var alltid skönt att komma dit och vila lite.
Första dagen vaknade jag och Elin vid halv sju, så vi tänkte gå och köpa lite frukost.. gick först till ICA eller konsum eller vad det nu är där borta men där var det såklart stängt, dom öppnade väl vid åtta eller nåt.. så då tänkte vi gå vidare till nån mack som låg en bit bort, Elin tyckte de verkade lite för långt att gå så hon fixade lift med en lastbilschaffis istället, han va jättesnäll! Och just ja, vi var ju inte ensamma om att vilja köpa frukost på ICA eller konsum eller va de nu var... de satt en annan kille där och väntade, och han fick såklart också skjuts med lastbilen. Vi satt väl där och frågade chauffören om allt möjligt, typ vad är de här och varför är det så stor ratt och brukar du sova här i och hur gammal är du osv.. hallå jag har aldrig åkt lastbil förut så man måste väl få fråga! jaja han var snäll iallafall. Vi fick vår frukost köpt, minns inte om det var så att vi råkade äta upp allting innan vi kom tillbaks till Maria och tältet eller om vi bara köpte äckliga grejer.. =) Vi badade i en vattenspridare på kyrkogården på vägen tillbaka iallafall. Sen började vi säkert dricka öl när vi kom till tältet.
Åh jag älskar hultsfred!


En av dom bästa sakerna med festival är att träffa folk! Egentligen har man ju inte så mycket val, man MÅSTE ju liksom träffa folk. Skulle vara konstigt om man var folkskygg och åkte på festival.. hur kul skulle de vara då? Jaja.. killen som jag sitter bredvid är en gammal festivalpolare iaf, jag har ingen aning om vad han heter eller nånting. Vet bara att jag träffade honom för första gången när han satt vid vårat tält på Yran för två år sen (Ja! vi campar på våran egen stadsfestival fast vi har 100 meter hem...) Nåväl. Han satt där i sin panda t-shirt och satt säkert och snacka looptroop med Nalu, sen träffade jag honom på Urkult samma år (inget jag minns speciellt bra dock), sen Roskilde förra året där vi sprang på varandra efter HIM-spelningen bland hundratusentals andra och nu senast Arvika som var ca två veckor efter Roskilde. Väldigt lustigt!
(Elin sitter bredvid våran dåvarande granne, ehm. tror jag..)



Solen toksken på Timbuks konsert på eftermiddagen, gud så lycklig man var då! Hade precis tagit dagens första cider (tror det här var på lördan så man var ganska sliten) och vi sjöng och dansade och sjöng och sjöng och väldigt mycket dansande! Tror jag var barfota dessutom, najs!




Sen kommer den alltid lika trista hemresan! Man måste packa ihop allting och stereon är för länge sen förstörd. Men en bra sak är att man kan fynda mycket roliga grejer eller snygga kläder som folk har tappat bort, glömt, lämnat etc. Nalu fick med sig en finfin Zoo York t-shirt förra året!

Ja, gott folk. Jag hoppas ni blev lika sugna som jag på att åka dit i år igen. Man kan alltid tveka i början men sen när man väl har åkt dit älskar man hela stället. Stämningen! och allt folk! jag minns att vi satt i timtal och kollade på folk förra året, alla är så olika varandra! Och man kan prata med alla, man kan festa med alla, man kan bada med vem som helst, alla blir kompisar, ja nästan alla iallafall. I Love Hultsfred!

14 - 15 - 16 / 6  - 07

långtråkigt..

Tja! sitter och är rastlös på arlanda. mår väl inte helt prima efter gårdagen men det var skoj! träffade kusinerna stina & david. de tog med oss till ett uteställe där "nåt band skulle spela". navid nånting och gudarna, superbra! å de bästa av allt är att jag såg ju att dom ska på hultsfred, vad roligt!
en timma kvar innan flyget går.. oj oj jag kommer somna.. blev inte många timmars sömn inatt.
erik sitter och kollar på filmer, typ how to be a perfect boyfriend/girlfriend och typ hur man viker en t-shirt på 2 sek.
internet måste väl  vara de bästa tidsfördrivet.

nåväl.
kom och hälsa på i åre!

puss och kram.

gbg

Tjo!
Sitter och myser hos farmor&farfar i göteborg nu. skönt att få lite semester och ta det lungt.
har varit på stan och shoppat lite idag och imorn blir det liseberg, tror aldrig man kan bli för gammal för de!
vart ganska förvånad för nån dag sen när jag kollade ut genom fönstret och det bara toksnöade! känns inte som att de är mitten på maj nu iaf..
och bara en månad kvar till hultan! gud vad jag längtar nu, träffa såfia!
johan tog körkort igår! grattis!

nä nu ska jag äta middag. bye bye!

Lisa 18år!

image275
Igår tog jag mitt pick och pack och drog till stan en sväng! lilla Lisa har nu blivit stor och fyller 18 idag! mega grattis till henne från oss alla! vi firade de finfint igår med en small reunion hos malin och lovisas gamla lägenhet som petter nu bor i. de va ja, nalu, lovisa, lisa å malin! suuperkul! hur längesen va de inte man träffade henne då! men hur kul som helst! a lots of old memories och massa skratt. å käka svingoo vit blåbärstårta gjorde vi också! där mådde man gott minsann. sen drog vi på seven när klockan hade slagit lisa-fyller-arton-idag.
å vi har kollat på en lägenhet uppe på torpet som vi funderar på att ta istället. men den är rätt skabbig fast de finns internet och den är större med balkong men fyrahundra dyrare och åtta våningar upp och jag kan ju inte åka hiss. jaja vi får se hur de blir! men ja kan ju säga att vi e ganska sugna pga internet!!!
råkade ringa och väcka erik idag vid typ halv två.. han hade suttit uppe till halv sju imorse och kollat på serier, men sen hade han vaknat på riktigt vid halv fyra, då fick ja ett god morgon sms =)
åkte motorcykel med Kicko hem till Åre idag! ahh de gick hyfsat (extremt j-vla mega) fort! vet inte om jag vågar avslöja hur snabbt de gick.. tar de en annan gång tror ja! men ja vart peppad på mitt blivande mckort!
så nu sitter vi i Kalle och Isabelles nya lägenhet och kollar på HP (dvs Harry Potter) lika bra å utnyttja deras internet! va å hälsa på lovisa på lokalen förut en sväng och jonglerade litte, kollade på de galna ungarna när om hoppade omkring på deras supergrejer också.. svårt att förklara men de va liksom som styltor som man kunde hoppa asbra med.
åkte bil in till stan med Emelie idag också! liite avundsjuk på henne och Annas resa till Kos på torsdag! två veckor med sol och bad skulle vara väldigt skönt. fast jag och Erik ska till Göteborg och hälsa på farmor & farfar på onsdag så de blir förhoppningsvis lite sol där också! här uppe i fjällen regnar de ju mest.. så ska vi gå på liseberg och åka allt! å säkert kommer vi bli ännu mer pepp på att dra till japan och åka deras supermegahäftiga berg&dalbanor som finns där, de är ett måste alltså! wiiiiiiee vad roligt!
jag längtar tills man får stå i eftermiddagssolen och dansa till timbuktu på hultsfred! å träffa tk å alla andra!
träffade Sofia idag! som jag har gått i samma klass som i nio år och bott i samma by hela livet, typ. hon pluggade i uppsala nu, nåt som jag inte kommer ihåg vad de va.. men nåt sånt där bra iaf, hon är ju så himla smart! riktigt kul att träffa henne en sväng iaf, händer typ aldrig.

nä, nu blir de hp och kanske ett glas vin. de är ju faktiskt lördag!
peace och hej!

ps. ni skriver väl en kommentar!!???

party

    
SOMMARFESTEN 2007
   

p.s nu ser ni lite grann av våran lägenhet

Årelivet.

Hej!
Vi har inget internet hemma hos oss, så det är rena paradiset att få komma till Hammerdal och uppdatera bloggen.. Tänkte lägga in lite bilder på bilddagboken också men internet här går lite segt eftersom Erik laddar ner lite serier när det äntligen går, och tur är väl det! För jag hoppas att ni har sett Heroes! Så jäklarns bra alltså, Hiro är min favvo! Har sett ikapp typ tolv avsnitt på bara tre dar.. Erik, Kalle och Isabelle är ju såklart före mig på alla serier, men jag har aldrig tyckt att de har varit så kul att kolla på, men Heroes är riktigt bra! Å Prison Break förstås, har sett alla avsnitt utom typ de tio första :) Erik blir jätteallvarlig och undrar hur jag kan göra så mot mig själv, att inte kolla på en serie från början, men de funkar bra ändå! Tänkte se de avsnitten sen nån gång.. typ mot slutet!
Vi trivs super i lägenheten iaf! Har bott där i typ två veckor, de är asnice att ha en egen lägenhet! För er som inte vet så bor jag och Erik där, vi stannar över sommaren, förmodligen till den sista Augusti.. sen är planerna att dra till Norge igen och jobba ihop lite pengar! Sen är jag skitsugen på att dra till St.Anton och skida hela dagarna!
Men än så länge jobbar jag på Marknadsfakta, de funkar bra, har bara varit där tre dagar men jag trivs. Kommer jobba där fram till efter midsommar när jag förmodligen börjar på Holiday, blir till att städa stugor och lägenheter, tar över Emma Hultqvist jobb från förra sommarn :)
Och snart är det Hultsfred!

Så.. idag har vi varit på  dansuppvisning, Linnea och kusin Erik dansade, skitskoj att kolla på och fy fan vad danssugen jag blev! Tänkte plocka fram mina gamla inspelade showband men de glömde jag såklart bort.. Vill dansa igen! På riktigt, inte bara fjantdansa på krogen..
De blir en kort visit den här gången, vi sover här i natt (läs kommer hem för att tvätta =) Sen packar vi ner Eriks megaTV i Kalles "fin" bil (närå Kalle den går som en pärla!!!) och åker hem till Åre igen.. ska jobba imorn. Men först ska vi på stan en sväng och fixa lite grejer.

I fredags var vi (=jag, Erik, Kalle, Isabelle) på Holiday Club och åt finmiddag, italiensk buffé -väldigt gott! Sen var vi på Pistvakt tillsammans med 1000 andra.
Och i lördags var det buffé på Holiday igen (det är där man hänger! bla för att det finns gratis internet..) Den här gången var de barbecue och de va också väldigt gott.

Å i måndags kom Nalu upp! Så vi gick först på Country Club i måndags med Emelie, Maria å hela gänget. Å sen i tisdags var det utklädningsdax och vi drog på Dippan tillsammans med alla andra i Åre, ett riktigt kalas! Va askul å se hur alla hade klätt ut sej, va nåra som hade stora kartonger på sej, andra hade läskiga gorilla förklädnader. Ska se om jag hittar några bilder därifrån!

Nä nu ska jag kanske orka lägga in lite fler bilder på bilddagboken.se (MissKayaJ)
Ha de fint!


Erik har dragit igång sin blogg igen!
www.hammerdal.blogspot.com