Jag bloggar

Jag bloggar härmed från VÅRAN lägenhet för första gången! Och se, nu slipper ni massa konstiga norska bokstäver, sköönt va??
Oops nu kommer Eriks tv, got to go!


ni får höra mer från mig strax!
Bye

Flytt!

Idag hænder førhoppningsvis det vi alla har længtat efter! Att Isabelle hinner innan banken stænger och kan sætta in depositionen så vi kan få nycklarna. Sen hænder det mycket grejer, Erik ska ta emot sin TV och massvis med køksgrejer, Kalle och Isabelle ska ta emot sin IKEA-sæng nångång ikvæll och dessutom kommer hennes mamma och lillasyster på besøk! Och jag, jag ska kånka hem sex tæcken och tre kuddar som jag har fått idag, det ær en hel del førdelar med att jobba på hotell!
Sen har vi en supersnæll vaktmæstare som ska hjælpa oss att flytta grejer, han har en stor bil som vi ska førsøka få plats med allting i. Så medan ni sitter och sørplar vin och drinkar ikvæll så bær vi væskor uppfør trappen ;)
Men det hær ser jag fram emot!
Nu ska jag kolla flygbiljetter, jag får vælja sjælv nær jag vill børja jobba igen, mellan den 3-7 Januari kan jag starta, jag tænkte kolla nær det ær som billigast och åka ner då :)
Thats all før today tror jag. Hær har det førresten toksnøat hela dagen, lovely!

Vi skippar nog historien om Kalles "stulna" mobil :)


Födelsedag

Oj vad dagarna går fort! Hänger inte alls med, nyss var det ju onsdag och jättelänge kvar tills vi skulle åka hem, men nu är det redan söndag och imorn åker vi till oslo igen. Jag har haft så sjukt kul och mysigt här hemma, det har varit fullt upp hela tiden. I torsdags eftermiddag landade vi på Frösön där Susanne hämtade upp oss och skjutsade hem oss till Lit, så skönt att komma hem! Blev jätteglad av att träffa Mami, Linnea och Jullan! Johan kom inte hem förrens i fredags för han var i Stockholm på studiebesök. Så vi åt lite mat och pepparkaksdeg (mums) och sen tog jag och Erik en bastu och rullade oss i snön :) Vid tolv-tiden på natten lånade vi mammas bil och sa att vi skulle åka på McDonalds men det vi egentligen gjorde var att hämta Elin på flygplatsen för hon kom också hem i helgen! Det roliga var att ingen visste om det så när Elin smög in till mamma när vi kom hem så blev hon jätteförvånad och superglad  :) Linnea träffade Elin i fredags morse och hon blev lika överraskad.
I fredags tog vi det lungt från morgonen, kollade på Roomservice och blev inspirerad. Sen åkte vi hem till Hammerdal för Erik hade klipptid, så efter det drog vi vidare in till Lillänge och gick på systemet och rusta och handlade lite roligare grejer, bl.a våran säng! En sån där som blåser upp sig själv på 220 sek. Sen åkte vi hem till Lit och där väntade en stor överraskning, det stog fullt med bilar utanför vårat hus och när jag frågade Erik om han visste varför alla dom stod där så log han bara.. Så när vi kom in var det fullt med folk där! Det var Susanne och Ulf, Emma P och Emma W och kusinerna från Odensala, så vi åt middag och drack vin, kollade på idol och jag fick öppna paket :) Det var verkligen hur kul som helst. Sen somnade vi trötta och glada vid halv ett-tiden.
I lördags morse åt vi frukost hela familjen för första gången på väldigt länge. Det var asmysigt att ha alla där! Sen bestämde jag att vi skulle ta en kort promenad med Jullan och sagt och gjort, vi klädde på oss (Elin i pjamasbyxor=) och gick en sväng, Erik fotade också så jag ska lägga in nån bild sen.
När vi kom tillbaks drog de in till stan medan jag och Erik åkte till Tannsjön, där bastade vi i nästan tre timmar och sen tog vi skotern upp till stugan och lagade mat, spaghetti och köttfärssås (eller quornfärs då :) som Susanne hade gjort i ordning. Supergott!! Sen förflyttade vi oss till soffan och kollade på ännu mera roomservice + desperate housewives. Så himla skönt att bara va i Tannsjön och ta det lungt, äta lite god mat och godis och dricka lite gott vin och sen bara få en låång sovmorgon. Så imorse fick jag frukost på sängen av världens bästa :) Stut och mjölk, mycket gott! Och idag har vi bara slappat, började kolla på American Gangster men den var så sjukt lång så vi har bara hunnit halvvägs än.
Nu sitter vi i Hammerdal, jag har spelat lite mario kart och Erik dukar för tillfället. Vi ska äta middag här nu och sen ska jag åka hem till Lit och mysa och äta lite lussebullar. Sen åker vi hem imornbitti.
Jag har haft det så skönt här hemma, är så glad över att ha fått varit hemma och träffa alla och njuta lite av snön.
Synd att dagarna går så fort men skönt att det inte är länge kvar till julen. Och att vi ska flytta på lördag!
Tusen tack för alla grattis som jag har fått, det blir jag jätteglad av :)

Lägger in bilder så fort jag får tid, antingen här eller på bilddagboken. Hade!

Onsdag

Ja som ni såg i mitt førra blogginlægg hade jag en mkt skoj helg i (numera) Tunsberg! Længtar tills næsta gång man får træffa det gænget. Vi myste i fredags med ost, vin och vindruvor och i lørdags hælsade vi på Elin på hennes VILA affær, tog ett tag att hitta dit då tønsbergs shoppingmall ær litegrann som en labyrint.. Sen var det dags før party i lørdagskvæll, men innan dess såklart tacos till middag, mums mums! Kvællen gick alleles før snabbt och jag och Erik kom hem tidigast till Elin och Marias lægenhet. Førresten sov vi på en tjock luftmadrass då (med værldens hærligaste dubbeltæcke, skitstort!) Så nu har vi kommit på en liten ide, næmnligen att vi ska køpa en sån dær madrass som blåser upp sej sjælv på rusta før typ 600kr eller nåt. så slipper vi køpa en sæng, eller ja det kan vi ju gøra lite senare om vi kænner att vi vill ha en. Åsså ska vi få massa kjøksgrejer av Susanne, det blir toppen! Jag glædjer mej så till juul (en liten tjej som sæger så i en Haugesund-reklam førra året) men jag glædjer mej så till vi ska flytta in i lægenheten! Det kænns toppen och framførallt kænns det tokbra och skønt att få komma bort från hybeln.
Imorn åker vi hem!!!!!!!!!!!!!

Lööve

Sofia skriver:
Kanye West's mamma har dött, när hon gjorde en fettsugning. Stackars Kanye.. Han gillade säkert henne...
ANYHOW, Ida, Jag, Mia, Elin o Erik e skitsnygg ikväll, som vanligt. What to do?
Ikväll ska vi ut på Esmeralda, eventuellt en sväng på Himmel&Hav som vanligt. Vi ska visa Ida o Erik utelivet i Tönsberg, snygga som vi e.
Vi e full och allt är härligt. I love my drunk life!


Ida säger: SHIT vad sköjj de ska bli å få se Tönsberg! Jag har sett byn idag men de va
så dimmigt men nu har de lättat! Som Fia sa; VI E SNYGG SOM FAN!

Mian säger: Okey, mamman till kanye dog, vilket aldrig är kul. träna istället för fettsugning är mitt tips, men men, desto roligare är det o lyssna på hans låtar på the vioce. We like Gooood life! O vi e sjukt snygga ikväll!


Idag

Idag fyller min mami år!

Lægenhet!!

Æntligen har vi fått en lægenhet! Kontraktet ær påskrivet och får flytta in den 1:a December, det vill sæga snaaaart!
Men først ska jag och Erik till Tønnsberg ikvæll øver helgen, sen ska vi tillbaks och jobba tre dar och sen drar vi HEM! Blir tors, fre, lør, søn och mån hemma, fem skøna dagar! Jag ska sova i min egen sæng och jag ska æta tacos och jag ska dricka svensk mjølk!
Men nu må jag dra, hade!

Måndag

Idag har jag haft en vældigt bra dag. I princip alla som jobbar på lysebu (iaf från restaurang/køk/stæd var på fødelsedagsfest igår hos en stuepike, førutom jag och Isabelle som børjade tidigt idag, och de flesta såg lite slitna ut :) Erik & Kalle var dær också men jag har inte hunnit høra så mycket om gårdagen førutom att det var skoj :) och att de kom hem vid fyra-tiden. Men Erik hade lånat min kamera så det ska bli skoj att se de bilderna. Så jag var ensam stuepike på jobbet idag førutom Siri då, som ær vår chef. Så jag gjorde lite extra ting, typ skrubbade en trapp och dammsøg en matta. Sen hade jag ett rum på hela dan att stæda och det var skønt! Och idag ær jag jætteglad før imorn ær jag ledig! Har inte varit ledig sen førra måndan. Så imorn ska jag ner på byn och shoppa upp min løn, fast inte alltihop såklart.
Till helgen tænkte jag och Erik hælsa på gænget i Tønsberg, vis vi får de før dem.(får vi de?) Før vi ær båda ledig lør-søn.
Som ni alla vet så fyller jag år den 25:e och jag fick en perfekt øverraskningspresent av Erik, næmnligen att vi flyger hem då på torsdan och tillbaks till Oslo på måndan! Ska bli så grymt skønt och kul att komma hem :) Trodde inte att jag skulle fira min fødelsedag hemma i år heller, men så blev det visst och det ær jag glad øver!
Grattis førresten till EMELIE som fyller 20 idag!!!!!!!

image781

Igår tænde vi ljus før Eriks syster Emma och bara låg och vilade och tog det lungt, det var skønt. Om det ær någon person jag verkligen hade velat træffa så ær det hon..


Næ nu ska jag hem till hybeln och sova lite, skøt om er allesammans!

pics

okej først får ni en ego bild på mej
image779


och sen en på mej och mariaimage780
de hær ær från i lørdags nær maria dessutom klippte till min lugg så nu ær den mkt finare,
tack før det maria sæger jag!

Ledig

Idag har jag en ledig dag vilket verkligen behøvdes. Det var grymt skønt med sovmorgon! Har packat ur och stædat vårat rum før idag kom en kille som skulle jobba i køket (ja Cissan det var David..) så nu måste jag och Erik flytta in till Kalle & Isabelle.. så igår søkte jag så många lægenheter jag kunde hitta och det ær bara att hoppas på att vi får en snart! Før det kommer bli grymt jobbig att bo tillsammans alla fyra i ett rum på typ 5kvm..
Idag var jag ner på byn før att kolla om mina skattepengar hade kommit, men som vanligt så hade jag bara 21 øre på mitt konto. Så for jag vidar till likningskontoret men dær kunde de såklart inte hjælpa till speciellt mycket. Jag fick numret till Haugesundskontoret før det var tydligen dem jag skulle prata med men jag har sænt ett mail dit nu iaf så jag hoppas på svar så snart som møjligt. Vældigt skumt eftersom alla skulle fått tillbaks på skatten senast den 12 oktober.
Igår kom det 200 inbjudna till førsæljningen av Jette Frølich julpynt, då fick vi stuepiker sætta på oss kjol, restaurangskjorta och klackskor, jag kænde inte ens igen mig sjælv i spegeln.. :) Sen stod jag och Nana i garderoben och hængde upp pælsar och andra jackor, det var rætt skoj, de flesta var vældigt glada och trevliga.  
Som tur ær får vi 30% på allting så jag ska nog ta och handla lite julpynt sen.
I lørdags kom Elin, Maria och Sofia upp och hælsade på oss också, de hade varit på IKEA en svæng. Vi førfestade inne hos mig och Erik och så mycket folk har de nog aldrig varit dær inne, vi var 8st och det var sjukt trångt. Men det var vældigt trevligt! Sen åkte vi vidare ner på byn dær vi gick till Patrik och Allan som jobbar på Lysebu. Jag och Erik stannade kvar och satt och pratade och drack lite øl tills vi åkte hem medan Elin, Maria och Sofia drog vidare in till Karl Johann. Jag trodde vi skulle jobba jættelænge igår men det blev bara 7timmar vilket var vældigt skønt. Sen får vi løn på fredag också, det ska bli spænnande!
Nu ska jag surfa vidare i væntan på middagen som serveras 16.30. Men nu fick ni en liten uppdatering iaf.
Jag har køpt ett norskt nummer nu också men jag kan det inte utantill.

Hade! 

Lørdag

Idag har jag sett en papegoja i koppel!
Vi har støkat på med mængder av julpynt, før imorn kommer 200 pers som ær specialinbjudna før Jettes førsæljning, jag ska stå i garderoben det blir sækert kul!
Ikvæll kommer Elin, Maria & Såfia och hælsar på, de ska sova hos oss också. Blir nog trångt men kul! På måndag måste vi flytta in till Isabelle & Kalle också får då kommer de två nya som ska bo på hybeln. Ganska jobbigt att bo så trångt, vi måste hitta en lægenhet vældigt snart.
Nu ska jag æta middag, bye bye!