lite mer bilder

igår fick jag min favorit-löpning till gymmet, träning, löpning hem. superskönt att lyssna på musik och bara springa.. avkopplande men samtidigt ansträngande, skön kombination!
ikväll är det nog meningen att vi ska ha lite fest här hemma, borde nog isåfall hoppa in i duschen snart för nu sitter jag här i myskläder å mössa.
Fick iaf veta idag att jag fick jobbet på H&M lagret, så nu har jag sagt att jag behöver nån dags betänketid, åå vet inte hur jag ska göra med det där..
nu tänker vi på nåt annat å kollar på lite bilder!(från mobilen)

jag & AK idag på jobbet, våra chefer gillar att plåga oss med att tvätta duschväggar med ett starkt medel, å då måste man se ut såhär :)

 jag å elin tog ett glas vin i lördags i göteborg

snygga skor på adidasaffären! nalu, tänkte på dej

elins drömaffär! massvis med shampoon och annat smått & gott 

jag i min nya klänning

vi såg blue foundation för nån vecka sen, mysig spelning

erik i hans coola tröja

må pusses... hihi

Bilder från Göteborg

Till att börja med, så blev jag väldigt besviken på monkiaffären! hade hittat så mycket snygga saker på hemsidan men live var allting en stor besvikelse.. Nike däremot, kan man alltid lita på! fann mycket fina kläder där istället :) Förutom att shoppa har vi hunnit med en liten kusinträff, hängt lite med Tk och såklart haft det lugnt och skönt hos farmor och farfar! en liten minisemester satt fint!
Idag har jag varit på arbetsintervju på H&M lagret, det gick väldigt bra och de skulle ringa igen imorn eller nån dag framöver, men jag är inte riktigt säker på om jag vill ha det där jobbet... skulle ju vara så skönt att vara hemma å bada och fiska i sommar! Men samtidigt är det alltid bra att tjäna pengar och om jag får jobbet så börjar det 30 juni och hon visste inte riktigt hur länge det skulle hålla på men förmodligen typ två månader eller nåt. Åsså tjänar man runt 20 000:- i månaden. Apropå pengar så har vi fått löneförhöjning med 5 kr i timmen :) det blir typ en tusenlapp extra i månaden, alltid något!
Det blir mycket ledighet framöver! På torsdag är det ju 1 Maj, sen är hotellet stängt den 12 Maj igen + att 17 maj ska ju firas flott och sen kanske jag ska till danmark på minifestival typ runt den 24 maj. sen tar johan studenten den 5 juni så då blir det några dagar hemma där och den 14-15 juni ska vi på kryssning. sen är det slut på lysebu! känns väldigt skönt men jag kommer sakna alla så mycket! speciellt alla danskor :)
kan ni inte tipsa om lite musik? jag sitter på you tube nu men det står helt still i hjärnan. lägger in lite bilder från göteborg så länge!
Förresten så är iskaffe väldigt underskattat!


göteborg och monki!

Hello! Vad dagarna går fort här i Oslo! Kändes som det nyss var februari men nästa vecka är det alltså redan första maj! det firar vi med att vara fri den dagen, så förmodligen blir det trevlig fest kvällen innan med alla från jobbet, så sällan vi kan ses tillsammans allihopa men när vi väl gör det är det alltid lika kul!
Igårkväll och imorse kollade jag och Erik på flera stycken rent hus avsnitt, det är så himla kul att se, eller det är väl med lite skräckblandad förtjusning vi kollar, för ibland blir man bara så äcklad av hur vissa har det i deras hem! Iaf så fick vi väldigt mycket inspiration så vi satte igång med disken som har stått framme några dar, rengjorde toaletten, köpte ny diskborste och kokade disktrasorna! Så sen kändes allt så mycket bättre :)
Erik är på jobbet nu, han började kl 16 och slutar nångång vid tolv inatt, tror inte jag har somnat då men egentligen borde jag gå och lägga mig snart för imorn åker Elin och jag till Göteborg! Tidigt också, redan 07.15 går bussen, men vi kommer nog sova hela vägen så det blir finfint. Har kollat upp var Monki affärerna ligger för det kan vi bara inte missa, var nyss in på deras hemsida och det fanns bara så mycket fint! Ville ha allt nästan.. På tal om kläder så ska jag alltså på arbetsintervju på H&M nästa vecka, tisdag eller onsdag och det ser jag väldigt mycket fram emot! Vi har ju fortfarande inte bestämt oss för om vi ska stanna i Oslo i sommar eller inte, men vi får se hur det blir. Allt löser sej iallafall :)
Nalu ringde mej förut, åh så kul att prata med både henne och Amanda! ni verkade ha det skoj :) Hoppas på att Nalu och Emelie kommer ner och besöker oss på 17 Maj, alla som vill får förresten komma då!
Nu ska jag ta och packa klart det sista, g´natt!

sen sist

44630-83644630-83544630-83444630-83344630-83144630-830
Hej! Här är några bilder från våran söndag i parken, dejligt väder! Har varit lika fint de senaste dagarna.
Sen sist har jag iaf sagt upp mig, ska på ny jobbintervju på H&M, Nana på jobbet har trampat på en spruta (!!) + att det var stort polispådrag på lysebu i fredags då det bodde en berusad man på ett rum där man även hade hittat flera sprutor. Det sägs ju att Oslo är världens herointätaste stad.
Nä nu blir det inget mer skrivet idag, ska kolla på desperate husfruer nu!

torsdag

Nu håller solen på att gå ner, det ær riktigt fint! Har varit strålande sol och så varmt idag, æntligen en sån skøn dag! Det skulle tydligen vara fint i helgen också, hoppas på det.

Hær ær dagens info 1: ni vet det dær lilla mærket bak på tandkræmstuber, smink, bodylotions och liknande dær det står 12 eller 6 M i ? Linnea berættade før mig att det betyder iaf att så længe håller produkten från man øppnar den, och den kan ju vara bra att veta! Hade jag faktiskt ingen aning om, men min smarta lillasyster hade minsann koll på det! :)

nr 2. Visste ni att inom min "bransch" finns det något som heter spytillegg?? Det ligger på runt 120:- och ær en sorts ersættning man får om man måste torka bort blod, spya, bajs eller liknande. Så nu vet ni det också..

Imorn jobbar jag 9-21 och på lørdag 8-18, sen ær jag fri på søndag och måndag! Dejligt


lite mer bilder

Hej! Sitter på internet café och uppdaterar mig lite om vad som sker i sverige. fick dock ont i magen när jag läste på aftonbladets hemsida om Engla, usch för sånna hemska saker!

Här kommer nåt roligare



Bröllopstårta!



Min egenfixade frilla för nån dag sen



Ett par brillor, en kapsyl och ett snöre fick bli en gubbe på eriks ben :)


 
Vi har lite att göra på jobbet och Lea fick ta på sig en stor kartong!

Nästnästa helg ska jag till Göteborg och hälsa på farmor och farfar, det ska bli skoj!

bilder

Lägger in lite bilder från påsken








Å från Tönsberg förra helgen

idag..

idag kollar jag på den hær bilden och drømmer oss ivæg till ett varmt och avslappnande land!!image816

Tisdag

Hade en bra helg i Tønsberg! Så synd att vi inte har internet hemma, nu blir det ju inga kort,.
Ajj jag har jætteont i axeln, orkar inte skriva nå mer nu tror ja
nu ska jag hem och sova før imorn ringer klockan 05.40!
hade!


Tönsberg!

Nu har jag äntligen internet på min egen dator, skönt att slippa alla norska bokstäver :) Har precis målat naglarna och provat Elins finklänning och nu ska vi fixa oss lite, sen blir det middag med massa tönsbergsbor och sen ut! Vaknade tidigt imorse och tog mig en promenad i solen till gymmet där jag sprang en halvtimme, sen hem, packa och iväg till tåget.
Hinner inte skriva så mycket mer nu men jag bjuder på en bild!


image815
Ingen kommentar :)

Kvællsjobb

Nu sitter jag hær på jobbet igen på kvællen :) har egentligen slutat men jag tænkte ta och uppdatera innan jag åker hem.
Idag børjade både jag och Erik sent, han børjade kl 16 och jobbar nu alltså kvæll før førsta gången sen, jaa typ december tror jag? Var nyss upp och sa hej och då skulle de precis ut med alla tallrikar, såg inte riktigt vad de var før mat men risotto såg jag iaf, mums!
Igår hade vi en skøn slappkvæll, Erik spelade Nintedo och jag somnade i nån timme, sen kollade vi på Roomservice och Brygglov (sommarspecial) och sen somnade vi utslængda i sængen, orkade næstan inte ens slæcka lampan :)
Imorse vaknade jag av solen så jag blev jættepigg och tog mig en liten power walk, skønt med lite luft tænkte jag men jag vet inte riktigt, først ær det alla avgaser och sen alla mænniskor som røker øverallt! Man andas ju næstan in mer farlig luft æn nyttig.. På mitt gym har de børjat med en ny tævling, dær man ska skriva in sitt namn på en lista och sen sætta ett klistermærke før varje gång man ær dær och trænar, så ær man med i utlottningen av træningsklæder, mobiler och annat, nåt av det ska jag vinna! Det krævs bara att man trænar 25 gånger på 90 dar, å de klarar jag lætt!
I helgen ska jag åka på besøk i Tønsberg, ska bli skoj att træffa alla dom! Ska också bli skønt att komma ifrån jobbet nåra dagar, var vældigt længesen jag var ledig två dar i rad.
Tænkte skicka en glad liten hælsning också till min farmor & farfar samt Eriks mormor & morfar, som jag vet læser min blogg, det ær så roligt att ni læser! :)


Nu ska jag gå till t-banan, kram allihopa!

Idag..

har jag haft en riktig skitdag!! Det ær en ganska lång och komplicerad historia med mycket innehåll men idag kan man sæga att bægaren rann øver.
Jag har i tidigare inlægg skrivit om øvertidsutbetalning som vi inte har fått och massa frågetecken från våran sida (arbetstagare) och massa krångliga førklaringar från ledningens sida. Vi skulle alltså ha fått utbetalt øvertid från okt-dec i januari men det har jag inte fått så jag har frågat flera chefer vad jag ska gøra och allesammans har sagt att jag ska gå till den som ær økonomiansvarig, vilket jag har gjort minst två gånger førut och frågat om vi kan sætta oss ner och kolla igenom mina timmar (øvertiden) men han har då aldrig haft tid med mej..
Och førra veckan var jag dær igen men då berættade han att det var så mycket att gøra med all den dær øvertidsutbetalningen och vi var ju så många som jobbade dær, osv. Men HALLÅ! det ær absolut ingen ursækt att sæga att man har mycket att gøra så att vi inte får våra pengar som vi SKA HA! Om inte jag sjælv har koll på mna timmar, dagar och hur mycket pengar jag helt enkelt ska ha, och om jag dessutom inte sæger till, næ då får jag helt enkelt ingenting! Allt det dær måste vi ha koll på sjælva och sæga till om, før de har ju så himla mycket att gøra att de "kan råka glømma bort några stycken" Jag blir så jækla arg och less på det hær!!!!
Men idag var det bara ænnu værre, jag gick ner imorse och frågade om han hade tid och då fick jag ett kort "nej" tillbaks bara. Jaha, men hur ska vi gøra då då? sa jag och då sa han: "så du tycker att jag ska sitta på min tid och kolla igenom dina øvertidstimmar!?" JA DET TYCKER JAG! Før det førsta så ær det inte mitt fel att det har blivit såhær! och før det andra ær det HANS JOBB! SÅ jag sa helt enkelt; ja, det tycker jag.
Så sa han att han inte hade tid och att jag skulle skriva ner på en lapp, men som tur var så har jag redan gjort det (och ifall jag inte hade gjort det hade jag varit kørd, før det ær så mycket krångel med våra in och utstæmplingar, och att det inte har registrerats osv.) Jaja, men då får vi kolla igenom det lite snabbt då bara sa han, så jag satte mej ner och børjade plocka fram papprena. Åsså visade jag på en dag dær jag trodde att jag skulle få øvertid, men før -07 så skulle vi jobba minst 9 tim. innan vi fick øvertid och nu i -08 ræcker det med 7 tim. och 5 min. vilket jag visste innan men jag fick ændå en lång och invecklad førelæsning om hur det var førut och hur det var nu. Ja, okej men det ær jag med på sa jag, men de gånger jag har jobbat 9-21 då? Eller 7-21? Jaha, ja, hm, har du jobbat så længe? Ja, jag vet ju sjælv hur jag har jobbat och inte liksom!!!! Så skulle jag visa på en dag nær jag hade jobbat så længe men jag hann aldrig dit før då børjar han bara skratta åt mig! "ja men vi kan ju inte gå igenom nær du bara har skrivit hær på pappret" sa han! Å jag blev så j*vla førbannad! Så jag sa att jag inte tyckte att han stællde upp och hjælpte mej och att det hær ær ju faktiskt hans jobb och om han inte tycker att jag ska sløsa med hans tid så kan jag lika gærna gå dærifrån! Å så arg har jag nog aldrig varit, jag skrek næstan åt honom.
Det var verkligen inget trevligt samtal, det kændes som att han motarbetade mej från førsta ordet och sen att han behandlade mej som ett barn och dessutom nerværderade mej nær han sa" men tycker du verkligen att jag ska sitta på min tid och kolla igenom dina øvertidstimmar"! Han har aldrig tid att kolla igenom dom och han ær lika komplicerad mot andra. Jag vet också att han har problem med nacken och huvudet och att han ær sjukskriven en dag i veckan och vældigt stressad, fine, men låt det fan inte gå ut øver mej!!
Så jag bara skakade av ilska och tårarna bara rann imorse! Tog en stund før mej sjælv innan jag gick och pratade med min chef som ær så himla bra, hon føljde sen med mej till chefen øver hotellet och han sa att det sjælvkart inte var okej att bete sig sådær och att han skulle ta ett snack med honom.
Okej, skit samma om jag inte får nån øvertidsutbetalning men han behandlar helt enkelt inte en medarbetare sådær! det var bara så jækla skønt bara att sæga ifrån!!