Iris Maräng


44630-411


Halloj! Är hundvakt i helgen medan Iris(hunden) matte är på peace & love och roar sig. Lars W var tydligen hemlig artist där ikväll, vad tråkigt för dem :)
Här är iaf jag och Iris ute på promenad i solskenet idag!
Sen kom Maria och hälsade på medan jag låg ute och solade, hon undrade om jag ville hänga med till Österåsen och hälsa på Anna & Örjan, och det är väl klart man vill det! Väldigt trevligt att träffas igen.
Och så fort mamma kommit hem från sin löprunda blir det middag och sen bingo i Häggenås, bingo is the shit! Eller som Ebba skulle sagt; Bingo är det nya randigt!  =)




För övrigt är det den här mannen jag drömmer om och längtar efter på dagarna!
44630-416

Antagningsprövningen

Idag har jag i princip enbart åkt buss och väntat.. vaknade tjugo i åtta av mig själv imorse, gick och åt frukost, läste tidningen och väntade, rätt segt men som tur var fanns de en dator där så jag hamnade på Ebbas blogg(!), (kändes ju väldigt lumpen-aktigt) Sen åkte jag buss i tre timmar, + en halvtimme till för att ta mig ända hem.
Antagningsprövningen gick både bra och dåligt, jag hade väldigt bra på inskrivningsprovet (intelligenstestet som Linnea kallar det) och på både syn & hörsel hade jag perfekt. Skönt med ett stort A där! Men tyvärr var jag inte tillräckligt stark. Men det känns helt okej ändå, första gången jag ringde till pliktverket var för ganska exakt ett år sen, då jag inte visste vad jag skulle göra längre än en vecka framöver och hade inte träffat Erik... Så då kändes lumpen som ett bra alternativ men sen blev det aldrig bra med antagningsprövningstider, först fick jag i oktober när vi var i Norge och sen fick jag i mars när vi var i Malaysia, och nu när jag fick en tid som jag kunde ta så kändes de lika bra att åka dit och se hur man låg till iallafall. Och om det blir lumpen i framtiden ska jag satsa rejält och försöka hitta vad jag vill göra lumpen inom också. Jag vet redan nu att fallskärmsjägare & ubåtsjaktmatros inte är aktuella iaf. (I have höjd och cellskräck)
Nåväl, det här får inte låta som att jag har haft en bra dag idag, för vissa stunder har jag blivit arg och less.. först när jag skulle åka bussen hem till lit, när jag visade upp brevet från pliktverket där det står att det är en tur & retur biljett från hemmet och antagningsprövningsplatsen, så kollade busschauffören lite lätt på pappret och gav tillbaks de till mej och muttrade "jaja de står ju inte länstrafiken men med pliktverket kan det ju inte va så noga" men jag försökte förklara att joo det står visst länets linjetrafik här bland alla alternativ, men han vägrade lyssna. Hallå ska dom skriva ut alla bussbolag i hela Sverige tycker han eller? Jag hatar när vuxna inte lyssnar på vad man säger!, nä förresten så hatar jag vuxna. För han som satt snett bredvid mig på bussen öppnade en 7.2:a lite diskret, trodde han iallfall. Samtidigt som han öppnade ölen låtsades han hosta, liksom så att psyhh ljudet inte skulle höras.. Och då var klockan kvart över tre. Okej att det är fredag, men vafan du kan väl vänta tills du har kommit hem!
Och dessutom har jag sett säkert tre bilar med kajaker på taket, åå jag vill också haa!

Nog om mig.


Löpning i kvällssolen

Jag och mamma stack ut och sprang i kvällssolen förut, så jäkla vackert när solen står lågt och man springer förbi alla ängar med blommor och gräs lika långa som en själv nästan, elljusspåret i Lit är en höjdare :)
Å äntligen har problemet med halebop löst sig, nu funkar det att ringa till min mobil från alla hemtelefoner i hela världen, typ :) Det känns asbra faktiskt!
Nä nu måste jag sussa, har ställt klockan på 07.15 imorn, åh så tidigt har jag inte gått upp sen Thailand tror jag..

Jag saknar Erik!

De måste gilla mig..

Blev stoppad idag igen! Andra gången på två veckor.  "grattis" sa polisen som ville se mitt körkort, för det var tydligen ovanligt att man blir stoppad så ofta.
Men nu räcker det på ett tag va, blir ju så fruktansvärt nervös.. även fast jag vet att inte har gjort något fel. Kör faktiskt alltid lagligt och försiktigt.
Dock funkade inte parkeringslysena på mammas bil men polisen var snäll, istället för att genomgå en kontrollbesiktning nån månad innan den "vanliga" besiktningen så fick jag i hemläxa att fixa lysena, eller ja, jag och jag.. det där tar morfar hand om lätt som en plätt.
Tänkte smita in på en fika hos Zandrish men hon skulle jobba till halv sex, och Malin hade sin rast medan jag var ute på promenad med Elin, Emma, Iris och Julia, så henne får jag förhoppningsvis träffa på måndag. De är förresten påväg ner till Borlänge nu för peace&love festivalen. Elin, Emma & Emma..(P och JC) 
Annars då.. jag har ju "semester" nu men vet inte riktigt hur jag ska bete mig, har ätit glass och vilat i soffan mer kan jag väl inte göra. Solen skiner ju inte så bada kan man inte göra. Hellre sitta vid datorn isåfall :)
Imorn bär det av till Sandö, har fixat allt så det känns bra. Och sen är jag hundvakt på lör-sön. Börjar jobba på torsdag 9.00.  Och nästa söndag konfimerar sig Linnea, gud hon är så duktig.


Pengar!

Att man kan bli så glad av pengar.. åh vad härligt det är att få lön :)

Godmorgon midsommardan.

Godmorgon midsommardan.

Midsommar har jag typ aldrig firat, bara de tre senaste åren, innan dess har vi alltid varit på semester under den här helgen.
Gårdagen spenderade vi iallafall här hemma hos mig & erik :) Vi fick finbesök av mami, johan & linnea. drack vin, chokladlikör, spelade spel, åt god mat och plockade blommor. mycket trevligt.
Nu är jag badsugen, synd att det var så dåligt väder..
Åker till Lit ikväll, stannar där en vecka innan det är dags att börja jobba på Holiday den 2 juli. Blir där till den sista augusti och har redan frågat om yran.. tyvärr var det svårt att få ledigt, men man kan ju alltid hålla tummarna.
Men först ska jag på tjejers motsvarighet till mönstring, dvs antagningsprövning, nu till helgen.

Nu är de frukosttajm!

Dagens fråga.

Varför fungerar inte Handelsbankens hemsida?

Alla emmor.


Jag hoppas ni ser att min blogg är pimpad! Erik har suttit och trixat och gjort allting nu i flera timmar medan jag har suttit bredvid och sagt hur jag vill ha det, och grym som han är har han fått till allting exakt som jag vill ha det. Jag är så jäkla nöjd! Men nog om mig.

Ja, hultsfred-07 är över för i år. lika bra det tycker jag nästan, var tyvärr ingen höjdare för mig men jag kan trösta mig med att mina två föregånde år var desto roligare. Vet inte riktigt varför, men de kan bero på aningens bråk, regnet, artisterna eller helt enkelt en festivalsvacka, för det kan väl inte vara så att jag börjar bli för gammal? (oj vad många gånger jag har tänkt den tanken de senaste dagarna..) Men många höjdpunkter och massvis med vänner både i campet och runt omkring på ängen. Trevligt!
"jaa e feeemton åååår"
Johan köpte en underbar dress på en secondhandbutik som han använde tillsammans med sitt 50 cent halsband, vita hatt, skärp och shyssta brillor.
.
 
  


Vi har ett problem här. Det handlar om ett namn.
Eller rättare sagt 10 namn! Tio likadana namn, nämnligen EMMA. Hallå hur många i världen kan det finnas? Tydligen cirkulerar de flesta kring vår familj och vänskapskrets. Hela tiden är det en ny Emma, som man måste försöka hitta på ett smeknamn åt för att inte bli totalt förvirrad. Fast det blir man ändå.

hultsfreds emma (såfias norge-kompis)
lill emma (elins london&allas hultsfreds-kompis)
eriks emma (eriks syster)
johans emma (johans flickvän)
nalu (min bästis, tihi)
emma p (elins bästis)
emma w (elins andra bästis, aka jc-emma)
min granne (emma i österrike)
stor emma (elins andra london-kompis)
johannas emma (johannas kompis som också var med på hultsfred)

ja, listan kan göras längre! Och fler Emmor ska det ju bli, förhoppningsvis :)


Idag har varit en ganska seg dag. Vi låg och lanade lite i sängen med våra bärbara imorse sen kikade vi på lyxfällan och Erik var ut en sväng med sina inlines. Sen tog vi oss äntligen iväg till ICA som var vårat mål idag. Inhandlade lyxmat och lagade sedan ihop den tillsammans, tog väl sisådär en och en halv timme och sen avnjöt vi den på balkongen. Det blev min mammas klyftpotatis i ugn, Eriks mammas keso-röra(himmelskt god!) en sallad och vege-schnitzel till mig och fläskfilé till Erik. Till det dracks det både vin och öl. Sen tog vi en liten paus innan desserten, som bestod av mini-ostar, vindruvor och dessertvin. Gud så gott!
så nu har vi spenderat kvällen i soffan framför våra datorer, lyssnat på musik och tagit en kram-och-puss-paus lite då och då, helt perfekt :)

 


Lägger in en bild på hur det såg ut i Norge när vi lanade, det såg ut ungefär såhär i morse också;








GLÖM INTE ATT KOLLA IN BILDERNA HÄR NEDAN!

familjebilder

















En vacker dag i Juni, närmare bestämt den 1 juni åkte vi ut till en vacker lada för att ta lite fina bilder. Erik var fotograf och jag och mina snyggingar till syskon var förstås fotomodeller. Jullan fick också vara med på endel bilder men hon var mer intresserad av att leka med Emma och hennes hund Iris som också var med.
Senare på kvällen åkte jag och Erik vidare til Brunflo, till Malin på förfest och sen till födelsedagsbarnet Johanna. Egentligen skulle vi åka dit på eftermiddagen men det blev inte förrän på kvällen och nu ser ni anledningen till det..

Måste bara få säga att jag har världens bästa syskon! Elin, Johan och Linnea!!!!
Jag har världens bästa hund
Jag har lätt världens bästa mamma, som alltid ställer upp! Hon har kämpat och gått igenom så mycket men hon är ändå så himla underbar. och nu har hon gått ner 15 kg sen i Mars och shit vad snygg hon är! tänkte skicka ett blommogram men det var lite för dyrt för min ekonomi just nu. =)
Och jag har världens bästa pojkvän, utan tvivel. Erik <3
Jag har den bästa farmorn och farfarn!
Och mina vänner!


Jag är jäkligt glad över att jag funkar som jag ska, att jag är frisk och allt sånt där.
Nu ska jag försöka lära mig nåt om fonder och olika sparanden så jag blir rik nångång också. Ni har väl sett på lyxfällan? man blir ganska inspirerad.

Puss och hej!

.

Kolla bilderna på Elins blogg.

min dag 8juni



Tycker att mina bilder beskriver ganska bra hur gårdagen gick till! De ligger i tidsordning.
Undrar ni över nåt så fråga :)

studenten



GRATTIS TILL ALLA ER SOM TAR STUDENTEN IDAG
Åh vad jag längtar tillbaks till just den här dagen, när allt var som ett lyckorus och man skrattade och log och kramades i 24 timmar. När man åkte flak, när vi åkte Rolls Royce och när vi, aningens yra och vilsekomna gick ut på den röda mattan och fick våra sista kramar och betyg av lärarna. Och hundratals föräldrar och syskon och andra anhöriga stod runtomkring och jublade och klappade händerna. Vilken lycka!

Flätorna

image362
Lovisa var här för nån dag sen och fixade flätor i mitt hår, hon är snäll hon.

Idag sitter jag ute i vår gungstol och solar lite.
 tar mig nog inte längre än ut på balkongen eftersom vi bor på åttonde våningen och jag klarar inte av att åka hiss... så ja, jag får ta alla trapporna upp varenda gång jag ska hem. men nu har jag vant mig så det är ingen fara.
Vill bara säga att i love våran balkong, den är stor, asnice utsikt och helt enkelt härlig.
 
 

Sen ikväll ska jag packa inför HULTAN-07

Bilder från Johannas 20-års fest!



Hawaiifest hos Johanna!
Åh herregud vilken kväll det var, den 1 Juni-07 i Brunflo. Kommer jag alltid att minnas! Jag skrattade i princip hela kvällen, mådde så himla bra och hade allmänt ett mega smajl den kvällen.
Att få träffa Malin! Zandra!Lovisa!Nalu!Lisa!Mia(hur längesen va inte de liksom!) å inte minst Johanna! Å Helena, Sara, Erik och Emil och nåra av Lisas kompisar var också där. Sol hela dan å fina vänner. Skön kväll helt enkelt!Tusen tack mina kära vänner! och gode gud låt oss göra om det här, + några till närvarande.
Typ såhär ------>

Kanotat i solen

Hej!
Har just kommit in efter en kanot tur på Åresjön med Isabelle, fantastiskt.
När vi kommit i land tog vi ett dopp i utepoolen på Holiday och hälsade på Kalle och Kitty som jobbade. Sen åt vi en god lunch ute i solen och efter det la vi oss på Isabelles Sj-filt och pratade lite. Mycket trevligt!
Så nu är jag hemma en kort stund och tänkte laga ihop lite mat för idag börjar jag 15 istället för 16.30 eftersom det är röd dag. Slutar 20 och då ska jag ner till vår gamla lägenhet och diska och fixa i ordning allting.
 Nu ska jag söka lite på blocket efter kanoter!

Ha de!

solen

Erik har åkt hem så nu är de rätt tomt här. Fast Emma, Elin och Iris är ju kvar förstås.
Har varit mycket korttagning de senaste dygnet, lägger upp fler bilder i veckan! Från Johannas 20års fest (åh vad roligt det var!) Skrattade hela kvällen, var så skönt att träffa alla igen.


image317




Å vi har ätit middag ute i gräset. Först sprang vi på en grusväg inne i skogen med Iris utan koppel och sen lagade vi mat, vitlöksbröd till förrätt, kebabkött i pitabröd -jag åt quorn, ruccola, körsbärstomater, guacamole, keso, vitlökssås och turkisk yoghurt med flytande honung till första efterrätt och nu står Emmas rabarberpaj i ugnen.
Sen ska vi ner till volleyboll planen och spela lite. Men nu måste jag faktiskt ut i solen, bye!


-------------------------------------------uppdatering.

Fick mina naglar målade härligt rosa-rött av Emma, sen gick vi på statoil och köpte äkta sommarglass och hyrde film. Sen kom Linnea hem (äntligen!) å Jullan förstås. Å nu har vi precis mumsat rabarberpaj.

 
image322


 Elin skriver listor

  Iris myser hos Elin

Nu ska jag läsa vidare på Emmas resedagbok (schlemm)
Take care!

internet

Tjä folks!
Nu har vi movat in to another apartment typ en min från vår gamla. Men här finns INTERNET åh thank lord vi är i himlen, som vi har läängtat efter det här. (ja, jag erkänner. vi är ena riktiga nördar båda två.)
så nu sitter vi här med varsin bärbar framför oss och nöter, så att säga.
Men det känns bra. det känns riktigt bra.
nån som vill hyra en lägenhet i Åre förresten? skitfin men det finns inget internet.

Idag har Malin varit och hälsat på oss! Och Lisa +kompis och Lovisa och Emil. Malin fick hjälpa oss att flytta lite grann, hon är så snäll som hjälper till. Väldigt söt är hon också, åh man kan liksom inte sluta tycka om den tjejen,hon är så härlig. Du är så härlig Malin! Tror inte du läser de här eftersom du varken har dator eller internet, som vi diskuterade idag, men ändå! :)
Vi har fått jobb i Norge förmodligen. Antingen i Haugesund på samma ställe som förra året fast en annan avdelning (en B-avdelning!) så det känns inte så aktuellt. Och sen kanske på Gilde utanför Storlien, typ slakta får! Ma få si va som skjer typ som Erik skulle ha sagt. Han är riktigt bra på jämtska, ni skulle höra när han sätter igång :) Man kan liksom inte annat än älska honom!
Jaja.. jobbar ju på Marknadsfakta just nu, de går finfint, rätt nice jobb ändå. Bara att man blir lite rastlös av att bara sitta still hela tiden. Börjar på Holiday den 2juli, ska städa rummen och lägenheterna, jippie! Nåväl, det är ju ett jobb iallafall. Slutar sista Augusti och det kan bli svårt att få ledigt under yran! Har smått panik över det... hjälp! Nån som kan bjuda mej på bröllop eller liknande så man verkligen måste få ledigt?
Maria Revelj kanske, hon verkar ju ska gifta sig.... =)

SHIT POMMES NU ÄR DE SNART HULSTFRED. JAG KAN INTE LÄNGTA MER ÄN SÅ HÄR!


Lägger in lite bilder från Liisas 18års kalajs här nedan.
Å imorn fyller Johanna 20, weho! Då blir det Hawaii-fest hos den tjejen tillsammans med alla andra(som är hemma dvs) Fy 17 vad jag längtar! Lovely :)

     


p.s1stort grattis till Mikaela som nu har blivit mamma!
p.s2 Sahara Hotnights cheek to cheek e så gryyym jäääkla bra! högsta volym PÅ!

Peace over and out -------->