sjukling

image778
Hej! Idag ær andra dagen jag ær hemma och sjuk, har læst boken som jag har lånat av Isabelle och den ær soo spænnande, hærligt! Har sovit, duschat och ætit ett æpple också, typ det jag orkar med. Sen gjorde jag en kraftanstrængning och gick ner hit till kantinen før nu fungerar internet igen, jippie! Imorgon tænkte jag gå på jobbet, då jobbar jag mellan 13-21 och det kan nog vara bra med en liten sovmorgon. Erik jobbar kvæll den hær veckan, mellan 12-20 men både i måndags och i tisdags jobbade han øver, i måndags till 21nånting och igår kom han inte hem førræns vid 00.30! Det var mycket att gøra igår. Sen har han och Kalle flyttat in till skrubben och anvænder det som lan rum, så satt han uppe till 04.30 inatt och spelade :) Isabelle ær nere på byn och ska møta upp en kompis till henne som ska bo hær på hybeln till på måndag medan hos søker jobb i Oslo. Vi fick gøra bestællningar med nåt roligt från Sverige och det enda jag kunde komma på att jag ville ha var en Gott&Blandat påse och en Veckorevyn, haha. Skønt med lite læsning! Annars rullar dagarna på hær, tiden går riktigt fort nu. Jag længtar som tusan till julafton, och dagarna innan och efter. Vet inte vad som hænder på nyår ænnu men Åre ær sækert ett trevligt alternativ. Ska bli skoj med julbordet hos Eriks slækt också. Men mest av allt længtar jag tills jag får komma hem och træffa mami, elin, johan, linnea å jullan!
Nu ska jag gå upp igen och kolla vidare på Simpsons. Erik har typ hundra avsnitt och jag har sett kanske 30st så æn ær det några kvar att kolla på.

Bilden hær ovan ær førresten på Johnny och den ligger som bakgrund på personaldatorn i kantinen :)

måndag

internet idag igen, vilken lyx.
Men idag bjuder jag bara på en fin bild, orkar inte skriva något.
Här är min älskling på jobbet, såhär stilig är han varenda dag :)image777

imorgon har jag sjukanmält mig för jag blev tokförkyld & fick ont i halsen nu på kvällen, skumt.

Söndagkväll

Idag fick jag nog av flera dagar utan internet, datorn nere i personalkantinen vägrar öppna internet så jag köpte 12 timmars surfning och nu har jag suttit här sen 19-tiden. Har lagt upp bilder på bilddagboken så om det känns intressant får ni gå in där och kika (för er som inte vet så sök på MissKaylaJ)
Jag har jobbat väldigt mycket och väldigt lite den här månaden. Vissa dagar har jag jobbat 4 timmar och andra har det blivit 12 timmar, väldigt omväxlande. Men det är kul med olika arbetstider, skönt att inte börja kl.7 varenda dag och skönt att inte jobba till kl.21 varje dag. Har fått jättemycket beröm för att jag är flink dvs snabb och duktig, att jag är nogrann och har bra överseende för vad som behöver göras, det känns ju såklart jättekul att höra! Det gör att man blir mer peppad på att jobba och jag trivs jättebra med all personal, med hotellet som är jättefint och framför allt mysigt och jag trivs med arbetsuppgifterna. Vissa dagar är det stressigt (är det inte det på alla jobb då och då?) som idag, då var det väldigt mycket att göra. Och andra dagar är det nästan ingenting. Fast nu kommer det nog vara mycket folk fram till jul. Det finns en formgivare, designer från Danmark som heter Jette Frölich och hon kommer till Lysebu nu och ska julpynta med tusentals ljus, dekorationer, blommor och, ja allt möjligt. Det kommer säkert bli jättemysigt och det ska bli härligt med lite julstämning.
Idag har det tokregnat medan jag har sprungit utomhus i t-shirt, det var kallt. Fast det har faktiskt inte regnat många dagar här sen vi kom hit, oftast är det blå himmel och strålande sol men nästan lika ofta är det tät dimma.
Vi har inte funnit någon lägenhet än, fast vi har heller inte letat speciellt aktivit den senaste tiden. Vi har däremot funnit oss tillrätta i hybeln och vant oss vid standarden som inte är så hög. Här finns dusch, toalett och tvättmaskin så alla måltider serveras nere i personalkantinen. Vet inte om jag har skrivit det här innan men då får ni veta det en gång till isåfall.
Imorn är jag ledig och då funderar jag på en sväng ner på Majorstuen för att kolla om jag har fått mina skattepengar (för fjärde gången) och om de inte har kommit åker jag nog vidare till likningskontoret för att höra om de vet när de kommer, förmodligen har de ingen aning.. Ska köpa ull-tvättmedel också, det var väl intressant?
Jag toklängtar tills det blir dags att plocka fram skidorna! En dag nu i veckan tog jag en tur genom skogen och kom fram till Tryvanns skidanläggning där jag gick uppför skidbacken och upptäckte att jag helt plötsligt gick i en halfpipe! Det var lite oväntat..

Just nu kommer jag inte på nåt mer att skriva.. men ni får säkert höra nåt mer från mig snart. Bye bye!

Jag har en adress också:
Ida Lind
Lysebuveien 12
0712 Oslo

14!

Værldens størsta GRATTIS till Linnea som fyller 14 idag!!!!!!!!!!

pics

Klicka hær om ni vill se i bilder hur vi bor!


vattnet

Igår jobbade jag 13 timmar, var hyfsat trøtt nær jag kom hem men det gick bra, var jættelungt på eftermiddagen då jag mest ryddade medan konferanserna var på middag.
Imorse fick vi veta att vattenverket i Oslo har fått en parasit i vattnet så man får inte dricka det, ganska læskigt. De visste inte om mænniskor kunde bli sjuk av den eller inte.. Så idag har det blivit mjølk i mængder.
Snart fyller min lillasyster år! :)


Det var allt før nu. hejdå!

???

Mamma! Vad har du før mailadress??

godaste

Okej, vad har Qatar, Oman, Saudi Arabien, Kuwait, Føren. Arab Emiraten och Jordanien gemensamt?


Dær finns Starbucks

Fredag

Idag ær jag ledig! Hade planerat en sovmorgon men vaknade vid tio och det fick ræcka. Så nu har jag gått ner till kantinen på jobbet och har ætit lite frukost (mackor som vanligt och kiwi) maten hær ær inte speciellt bra, det ær alltid brød vilket iofs ær gott men man lessnar snabbt på det. Som tur ær finns det en str fruktkorg med apelsiner, pæron, æpplen, kiwi, passionsfrukt och plommon.
Tænkte åka ner på byn och kolla om jag har fått tillbaks mina skattepengar från førra året men jag tror jag tar det på måndag istællet då jag ær ledig næsta gång.
Igår tænkte vi åka ner på ica eller nåt før att handla godis men tyværr så startade inte bilen då, så vi tog t-banan istællet och handlade upp ett litet lager. Det ær långt till nærmsta kiosk hærifrån.
Annars har jag varit ute och gått några gånger, det ær så himla fin utsikt hær och det ær ofta blå himmel men dock lite kallt. I førrgår gick jag upp till Tryvann som ær en skidanlæggning som vi førhoppningsvis hinner prova i vinter. Lysebu ligger ju høgst upp på berget så det ær først nerfør hela tiden och sen nær man ska tillbaks ær det låånga uppførsbackar..
Vi hade en lægenhet på G som låg bra till, næra till RIMI och hyfsat næra till t-banan men tyværr behøvdes 60 000:- i deposition och hyra och det var lite mer æn vad vi hade råd men eftersom vi inte får løn førrens den 10 næsta månad. Så vi væntar tills vi har fått løn och bor kvar på hybeln så sparar vi pengar också eftersom hyran ær på 700:-, billigt!
Det finns en simbassæng hær nere i kællarn med stora fønster så man ser skogen och utsikten øver dalen, jættemysigt! Har inte testat den æn men Erik och Kalle simmade lite førsta kvællen vi kom hit.
Jag har fått mycket berøm på jobbet, de sæger att jag bæddar fint :) det ær kul att høra! Jag jobbar med sex danskor som ær ett år yngre æn mig och det kan bli svårt att høra vad de sæger ibland, eller ja, ofta.. men man vænjer sig sækert vid språket. Norskan dæremot æ inga problem alls. Christian som ær hotellchef ær jættebra måste jag och skriva :) Vi hade ett tre timmar långt møte med honom, alla vi nya (det var vi fyra + Emma och Martin som børjade samtidigt som oss och Mette, en dansk tjej) Så gick vi igenom allting från brandsækerhet till julfest som førresten ær den 20 December sen stænger hotellet och øppnar igen runt den 4:e tror jag det var. Så då åker vi hem och firar jul, det længtar jag efter! Har sett lite bilder på snøn dær hemma också, coolt!
Ikvæll ær det inflyttningsfest hos Mette & en svensk tjej som heter Malin som båda jobbar i restaurangen det skulle vara maskerad men vi har inte tagit med oss några såna klæder :) Sen børjar jag 10 imorgon och jobbar till 21 då det ær två brøllop på eftermiddagen, skoj!
Næ, nu ska jag gå hem och lægga mig i sængen och kika på Desperate Housewifes, har snart sett klart alla de avsnitten så sen børjar jag nog på google earth.

Mamma, Erik har køpt en norskt telefonkort som han har i, det ær dærfør du inte har fått nåt svar. Kan inte hans nummer utantill men jag kan ringa dej så får du det.

ledig dag

Idag var æntligen min førsta lediga dag, som jag har længtat efter en sovmorgon. I natt var jag vaken till fyra nånting før Erik kom hem från sin førsta servering (brøllop!) och det ville jag gærna høra om, det hade gått jættebra men såklart lite nervøst och ja, mer kan ni læsa på hans blogg.
Idag har vi stædat vårat rum och det behøvdes då det låg høgar med klæder och annat øverallt. Min dator fungerar nu igen førresten, jippie. Imorgon ær jag också ledig då ska vi kolla på fler lægenheter.
Igår var Elin <3 och hælsade på oss! Skitkul att træffa henne igen, jag længtar till vi ska hælsa på henne och de andra i Tønnsberg.
Næ nu ska jag gå hem och kika på desperate husfruer.

Bye!

Lysebu

Nu har vi jobbat på lysebu några dagar! Det fukar bra och jag har børjat kommit in rutinerna, det ær såklart inte helt olikt Holiday førutom att allt ska vara kliniskt och perfekt rent hær, men så har ju också hotellet vældigt høg standard. Æn så længe bor vi i "hybeln" som ær ett personalboende 2 min från jobbet,det ær vældigt skønt att bo så næra men i eftermiddag ska eventuellt jag och Isabelle ivæg och kolla på en lægenhet.
Min dator har pajjat igen.. tur att vi inte har internet.

Det blev en kort uppdatering, men allt ær iaf bra med oss!