Måndagen

Idag har jag skrivit cv:n som jag har lämnat på gina, skickat till H&M och ska lämna på bikbok imorgon, ska bli så spännande att höra vad de säger!
I helgen hade vi inflyttningsfest, finns några bilder på bilddagboken.

image792


ERIK
Det är underbart att vakna bredvid dig varje morgon. Att få se dig på jobbet lite då och då. Att sitta bredvid dig med varsin dator i knäet :) Att göra saker med dig, att skratta eller att bara vara.
Jag älskar dig 1000 1000 mycket, Du är den bästa!

mmm

Hade några bilder på mobilen som jag lägger upp..


Mette i restaurangen & AK som jag jobbar med



Jeanette som är konditorlärling & Stine som jag också jobbar med



Förmodligen internt...



Såhär kul kan man ha på jobbet ibland.. Erik & Mette





På lördag ska vi ha fest! Inflyttningsfest och lite för mig och Erik som tydligen firar ett och ett halvt år, hade jag faktiskt inte så stor koll på om jag ska vara ärlig.. de är ju bara ett datum, men kul såklart!
Så vi har bjudit alla på jobbet, Elin, Sofia, Maria och Ullis kommer och sen kommer Eriks Hammerdalskompis Niklas och hans kompisar, så vi blir nog ganska många! Nu ikväll har jag dammsugit och fixat lite i hallen så det är rymligare och Erik har diskat, vi blev på städhumör där ett tag. Blev tacos till middag idag, gott.
Idag hade vi möte på jobbet om övertid och sånt, Lysebu har på något otydligt sätt inte betalat ut övertid för tre år tillbaks utan det är först nu de har börjat med det efter ett besök från nån myndighet eller va det nu var. Så idag försökte en anställd som har hand om allt det där reda ut och förklara allt det som vi har så många frågor om men jag fick ännu mindre förtroende efter det här mötet där han slingrade sig ur frågorna och svarade så svårt han kunde kändes det som, vi fick inte raka svar utan bara massa krångliga. Börjar lessna på att man måste ha totalkoll själv på sina timmar, vilka dagar man har jobbat där man egentligen har varit ledig osv så jag gick en sväng inom några klädaffärer på vägen hem och kollade om de behövde anställa några nya, ska prata med chefen på gina tricot imorgon och har jag tur så behöver de någon ny och isåfall har jag ju två månaders uppsägningstid och det känns som jag har varit stuepike tillräckligt länge för trots att jag trivs grymt bra på lysebu så har jag inget förtroende för "ekonomicheferna" samtidigt som jag inte utvecklas nånting i det jobbet jag har nu där det är samma sak varje dag. Och det om något känns som två bra anledningar till att söka ett nytt jobb.
Idag var det biljettkontroll på tbanan, som det aldrig brukar vara! Jag har månadskort för jag får så grymt ont i magen och blir supernervös om jag åker utan biljett och idag var jag vääldigt glad över det. Kasper, som också jobbar på Lysebu åkte med mej upp och han hade ingen biljett.. 900kr fattigare..
Nu duscha sen sova. Är lagomt less idag faktiskt.. och aningens sjuk..

Vem är du?

Förresten!!!
Jag har typ aldrig kollat min statistik men idag gjorde jag det! Och det var faktiskt riktigt många som läste min blogg och det hade jag inte en aning om.. (hallå så intressanta saker skriver jag väl inte...?)
Men nu vill jag iaf veta vilka ni är allihopa mina fans, :) Så skriv en kort kommentar till mig!!!!

Thanks!

(nu måste jag förresten rusa till jobbet annars kommer jag försent...)


åhej

För att ni inte ska bli alltför arga på mig är det väl bäst att jag uppdaterar :)
Den senaste veckan är i princip det enda som har cirkulerat i mitt huvud vilket gym jag ska välja! Okej, det finns tre stycken alternativ och jag har provtränat på alla så jag vet hur de är, ser ut osv. Det enda är litet, b-igt, gamla maskiner och ett gruppträningsrum men det ligger två minuter ifrån oss. Det andra är SATS som ligger ca 5 minuter från oss och det är mellanstort, som jocks ungefär med en spinningsal, två gruppträningssalar och fräscha maskiner. Det tredje alternativet är ELIXIA där vi får jobb-rabatt fast det blir inte så stor skillnad i pris på alla tre ställen ändå. Iaf, så är elixia det största, bästa och vackraste för där är väldigt fräscht och jag är osäker på hur många gruppträningsrum de har men tror de är 5-6 stycken. + att de har en stor idrottshall där det spelas innebandy, fotboll, volleyboll m.m! Och de har en lååång rad med maskiner och annat. Så det är det bästa centret men tyvärr ligger det nästan 20 minuters gångavstånd hemifrån, ett litet + är ju iaf att det ligger nära t-banan men då måste man ju träna när man ska till eller från jobbet och det känns inte så kul att man måste planera så noga. Så jag tror helt enkelt att det får bli sats, det känns lagom helt enkelt.
Annars då.. jobbet går bra, dagarna rullar på och snart är det februari, snart alltså. Siri frågar ofta om jag känner någon som kan börja jobba från mars så, någon..? boende kan fixas 1-2 månader.
Nu ska jag sticka iväg till jobbet, idag jobbar jag mellan 13-21.
Bye!

Jobba på Lysebu??

Idag frågade Siri mig om jag inte hade nån kompis som skulle vilja jobba på Lysebu, helst fram till jul men iaf fram till sommaren. Nån som gärna  skulle va lika söt och flink som mig sa hon :)
Så om det är nån som är intresserad, hör av er!


Ah

Efter en långpromenad/upptäcktsfärd har jag kommit fram till att gymmet ligger 2 minuter härifrån, Vinmonopolet ligger 2 minuter och 10 sekunder härifrån och ICA ligger 2 minuter och 20 sekunder härifrån (och då har vi ändå RIMI på andra sidan gatan..) Jag visste att det var nära, men inte SÅ nära! Jippie =)

6/1

Vill först och främst tacka så jättemycket för julkorten jag fick av Mamma, Johanna, Anna och Marina! Blev jätteglad :) Hade dock skrivit fel postnummer till er här i bloggen, min korrekta adress ska vara (Breven kom fram rätt så ni vet :)
Ida Lind
Theresés gate 51b
0354 Oslo

Jaa, här i norge rullar livet på som vanligt, det känns både skönt och lite slitsamt att vara tillbaks på jobbet, jag har väldigt kul iaf och det är ju alltid bra! Vi har planerat att åka kälke i en jättelång kälkbacke nära jobbet på söndag, det ser jag fram emot, må nästan ta med mig kameran trots att jag pajjade min förra när jag åkte pulka..
Skulle egentligen vara ledig imorn men Siri frågade om jag kunde jobba 9-14 så varför inte, lika bra. Så nu är jag ledig på lördag och söndag nästa gång och det är Erik också så då ska vi hitta på nåt skoj.
Jag har lagt in lite bilder på bilddagboken men det är väldigt segt internet här så jag har inte fått upp alla men förhoppningsvis så funkar det snart.
Vi fick ett presentkort på 500kr av jobbet i julklapp, ett sånt där som man kan använda på över 600 ställen här i Oslo, bland annat hos några få frisörer och jag funderar på att använda det till en hårklippning och möjligtvis några ljusa slingor (eller är det helt ute, Lina?) Har vääldigt slitet hår nu och det skulle göra susen med en rejäl klippning, inte kort utan bara få bort allt det slitna. Har faktiskt rätt långt hår nu och det är jag så nöjd över :)
Erik har blivit helt galen i Survivorman och Man vs. Wild som alltså är två olika program där man får följa varsin man som ska överleva helt själv i olika miljöer typ i alaska, djungeln, havet.
Jaa nu fick jag hjärnstillestånd.. hörs!

2008

Imorse klev jag och Erik upp relativit tidigt.. hade ställt klockan på 04.00 och det var inte så jobbigt som jag trodde att kliva upp då. Halvsov hela vägen hem och fick mängder med pussar även fast det bara är två dar tills vi ses igen :) Sen åkte Erik vidare klockan 06.00 till Sthlm och så småningom Oslo.
Väl hemma somnade jag om och sov till elva-tiden imorse när kusinerna skulle åka så då fick jag kliva upp och vinka hejdå. Sen har jag åkt längdskidor idag faktiskt (!) och har fortfarande på mig morgonrocken sen jag duschade i eftermiddags. Har lite små ont i huvet och tänkte försöka sova rätt tidigt ikväll. Va jättesugen på att åka till Åre imorn men resten av familjen röstade på IKEA istället så jag vet inte riktigt hur det blir.. har ju som inga pengar och dessutom börjar jag faktiskt bli lite less på det där stället, har varit på ikea i oslo tre gånger den senaste månaden..
På fredagmorgon kl.06.00 är det jag som sätter mig på tåget ner till sthlm-karlstad-oslo, känns skönt att få komma "hem" igen, samtidigt som det har varit helt underbart att få vara här hemma också. Att fira in nyåret i Tannsjön var det absolut bästa som kunde hända, dessutom åkte vi skoter på dagen och det var riktigt längesen jag gjorde. Har verkligen haft det superbra nu under tiden vi har varit hemma, det enda som jag har lite ångest för och som var så himla synd att Erik och jag inte har hunnit åka skidor nånting, nu har det ju inte varit speciellt mycket snö förrän dan innan nyår eller nåt sånt heller så man kanske inte ska ha för mycket dåligt samvete. Dessutom åker vi ju förmodligen hem i påsk och då blir det nog inte mycket annat än skoter och skidor. Skoj!
Har inga funderingar alls på vad det här året kommer bjuda på, har som inte riktigt tänkt på det än. Men det blir ju vad man gör det till och som vi har planerat är det Oslo fram till sommarn iaf, sen vet jag inte om de blir en flytt hem eller om vi skaffar oss nya jobb där nere och stannar till hösten, det får vi se. Men jag trivs jättebra där iaf och lägenheten är ju en riktig pärla, skitfin och mysig är den.
Längtar efter chai té på deli också, åh vad gott.


Jag vill se era nyårsbilder! Själv har jag mina på bilddagboken.se och ni kommer till min sida om ni klickar
HÄR