Tävling!

Shit vilken rolig dag jag har haft idag! Trodde det skulle bli storm ju men dimman lättade medan vi tog på oss cykelkläderna och packade in allt i bilen, så istället fick vi en toppendag med både min och Eriks första downhill tävling. Det var 5 tjejer och typ 30 killar som var med och man fick åka två åk, första åket gick rätt bra för mej men jag skulle ta mej in på topp-3 på mitt andra åk tänkte jag... då hoppade kedjan såklart! så himla typiskt.. hade kommit halvvägs innan det hände så det var bara att rulla ner lite sakta istället.. trist! men jag vann ett par cykelhandskar och Erik fick ett par cykelgoggels. Precis under prisutdelningen började det tokregna och blåsa jättemycket, så de var rätt bra tajming. Det var väldigt skönt att jag fick en så bra avslutning på cykelsäsongen, och nu längtar jag bara tills man kan plocka fram skidorna! Tänkte även åka lite bräda i vinter, det har jag faktiskt saknat.
Träffade även Marina och fotbollsgänget där uppe, det var kul!
Imorn ska jag upp väldigt tidigt så det är väl nästan dags att gå och lägga sig snart. Blir nog att vi åker hem om nån dag oxå, gosa lite med Jullan!

Å STORT GRATTIS till Nalu som fyller 22 idag! :)

Bilder från igår

Godmorgon! Vaknade nyss och tittade ut genom fönstret... regn..blåst.. nooooo! vm6an som har öppet idag o allt, vad synd! Är ju höstmarknad idag iaf så får man väl gå dit och titta iaf, + sportkällaren som hade jättemycket rea. Så det ska nog gå att sysselsätta sig ändå :)
Allting går bra på jobbfronten iallafall, provjobbade ju frukost/lunch på Åregården i onsdags, och jag ska tillbaka dit på söndag och köra samma grej igen, (vilket betyder att jag behöver gå upp 05.10 typ...) Sen väntar jag på svar både från Skidåkarna och från Vero Moda -där jag nog tyvärr inte kommer få  jobb även fast det är där jag helst vill jobba, men man behöver nog ha erfarenhet och det har ju inte jag. Men jag hoppas iallafall.
+ att tjejen på Kaktus ville att jag skulle jobba där lite då och då för hon tyckte så mycket om mig :) Och det bästa av allt, som jag har glömt att berätta, är att Erik har fått jobb på Hanson! grattis till honom :)
Så nu ska vi bara fixa nånstans att bo, men det ordnar sej alltid.
Igår hade vi en toppendag på skutan, vädermässigt iallafall. jag var väl inte på mitt bästa humör, dels pga att min kedja hoppade 6-7 gånger och sen bara att det var en dålig dag.. men det blev bättre mot slutet och ibland när man kör sådär riktigt snabbt så vill jag bara skrika av glädje, för det är så jäääkla kul alltså! :)
Nu är jag kittad oxå med alla skydd och hjälm så det känns bra! Verkar ju dock inte bli mer åkning för säsongen pga vädret men nu är det bara att uppdatera cykeln och lära sig meka lite, å tvätta den helt ren såklart.

Jobbat

Aah, nu har jag just stretchat klart och satt mig till rätta i soffan med datorn i knät. Har nyss varit ute och sprungit på Duveds gator och lyssnat på musik, billboards top 100 passar perfekt till löpning, väldigt varierat.
Imorse gick jag upp 05.20 för att sen jobba frulle + lunch på åregården fram till halv tre, då jag mötte upp Erik på byn och köpte de sista skydden jag behöver för cyklingen. Nu fattas bara en shysst hjälm! Rätt sjukt bara att de enda hjälmarna som finns kvar i butikerna här kostar runt 1200:- efter rabatten..
Var så sjukt trött när jag kom hem så det blev en liten vila medan Erik handlade, slängde soporna, startade diskmaskinen OCH lagade mat! Lyllos mej va...
Jahapp, kul för övrigt att två av mina syskon tänkte spendera höstmånaderna låååångt härifrån, och att vi inte kommer ses förrän till jul nästa gång! Linnea, du däremot måste komma och hälsa på oss varje helg!

Härlig Åredag

Godkväll mina fina vänner!
Imorse tog jag en lång och skön promenad in till Åre för en välbehövlig klippning, det blev slingor och lugg! Är mycket nöjd :) Sen mötte jag upp Erik för lunch på Max, där får man bästa cykelmaten! Hängde med Nalu i backen också och tog lite bilder när Erik åkte. Sen kom en jättesöt hund och hälsade på oss också, jag ville ta med den hem..
Så ikväll har vi suttit framför datorer och tv:n och bara slappat, skönt... imorn dock ska jag upp väääldigt tidigt och jobba frukost på Åregården, ska bli spännande!
Sen blir det cykling de sista dagarna, ska bli skoj! Nu har jag blivit bättre i mina skadade delar av kroppen, har dock ett stort blåmärke på benet och ett lite mindre på axeln, smällarn man får ta..
Träffade en så himla härlig åreföretagare idag som ville att jag skulle komma in till henne innan jag sa ja till nåt annat jobb och det gjorde mig så glad! :)

Cykel!

Idag blev jag ägare till en cykel! Jippie :)
tyvärr blev det en vurpa uppe på fjället idag så jag stukade handen eller nåt liknande, kunde iaf inte hålla i styret med den handen så det vart ingen mer åkning idag, får hoppas att det har blivit bättre om nån dag så kan vi cykla sista gångerna innan skutan stänger för sommaren. Tänkte ta lite bilder imorn så får ni se.
Imorn ska jag klippa mig, ska bli så himla skönt, det behövs verkligen nu!
Kanske ska jag jobba lite till helgen också, testa på lite.
För övrigt så är jag skittrött på kvällarna, vill typ gå och lägga mig klockan sju :) och då är jag van vid att somna runt 2-3 annars, lite skillnad! Men igår var vi ute och cyklade hela dan så då var jag sjukt trött sen på kvällen.. gick väl och la mig runt halv tio eller nånting.
Hoppas på att vi får tag i nån fin lägenhet eller iaf nånstans att bo snart.. längtar dessutom supermycket efter att få åka skidor! Var runt 70 dar kvar nånting..

Åre

Nu sitter vid med varsin dator i lägenheten i Duved, det har varit en lång dag och snart är det dax att sova igen, ska ju upp tidigt imorn också!
Vi lyssnade på Åregårdens vd igår när hon berättade lite om hotellet och företaget, sen hängde vi lite på byn, åt lunch, hade intervju (som gick bra) och sen var det middag, lekar och en helkväll på CC!
Sen upp tidigt imorse, hotellfrukost, åka till Duved, sova lite, sen åkte Erik in och cyklade medan jag tog en promenad från Duved till Åre, riktigt skönt! Sen köpte vi med oss mat hem från broken, bastade och somnade nån timme, skönt.
Imorn är det skistars rekryteringsdagar, ska väl inte bli så värst kul med tipspromenader och femkamp... men spännande att träffa alla människor som är där!
Hoppas på att äga en cykel inom den närmsta tiden oxå, köpte skitsnygga cykelkläder idag! måste nästan lägga upp en bild på dem här på bloggen sen.
Nä, nu är det sleepingtajm!

Borde..

..egentligen sova nu jag.. ska upp kvart i sex imornbitti för att börja resan mot åre.. men såklart så kan jag inte somna nu.. har tusen tankar i huvet.. vad jag ska ha på mej.. haha, de är nog de viktigaste :) de är ju så kul med kläder så jag kan liksom inte bestämma mej. hoppas eriks cykelgrejer kommer imorn oxå, jag ska hålla tummarna.
ska bli så kul att träffa emelie å!
satte förresten i min näspiercing för nån dag sen, de gjorde lite ont eftersom jag inte har haft i den sen typ februari eller nånting, men med lite vilja så fixar det sig!
nää nu är det sleepingtime på riktigt.. får väl räkna får eller nånting..

ps. skickar en tanke till haugesund och hoppas allt ordnar sig! kom till åre istället annars!

Sömniga..

Vi vaknade just... skulle bara vila lite på maten men det blev en liten tupplur.
Nu måste jag fundera ut vad jag ska ta med mig till en av mina arbetsintervjuer, då jag ska ta med mig en sak som symboliserar Åre för mej.
Svårt!

promenad i kylan

Nu har jag precis kommit ur duschen efter en lång promenad i kylan, gud vad kallt det är alltså!  huuva...
Imorn åker jag upp till Åre! Hoppas att Eriks cykelgrejer har kommit då så han kan följa med. Ska bli jätteskoj att hänga med Nalu och Emelie iaf, jag hoppas att vi tre kommer umgås mycket tillsammans i vinter, men så blir det förmodligen :)
Ikväll åker vi nog till Tannsjön och bastar och badar, tar ett sista dopp för i år.


Erik i Danmark

fika

ojdå, en uppmärksammad bloggläsare märkte att jag hade skrivit grejer som jag hade i kylen i mitt förra inlägg, när det alltså handlade om grejer jag hade i frysen! So, here it is; 

Fem saker i min frys: 
blåbär, hallon, rostbröd, tacobröd och lax




Idag har jag varit in till stan en sväng och hängt med Nalu & Maja, vi tog en fika på pause där vi diskuterade FRA-lagen, vem som vinner USA:s presidentval, varför det är så svårt att komma in i USA när man bara är "vanlig" (norsk ibland) medborgare, varför det tar så lång tid att få uppehållstillstånd i Sverige om man är från Costa Rica och lite annat. Måste säga att det var riktigt skönt att ha en vettig konversation för en gång skull! :) haha, nä men det är skönt att prata lite världsproblem och politik som omväxling.. 

okej nu lät jag inte speciellt smart...








Nu ikväll har Erik och jag varit ute och sprungit! Han kan allt överraska mej ibland, min pojkvän :) Och det var jättekul!


utmaning

OK, jag har blivit utmanad av Johanna att svara på en liten lista såhär på morgonkvisten. Så, eftersom jag bor på två ställen (i Lit och hos Erik i Hammerdal) så gäller de här frågorna för Lit.

Fem saker i min frys:
mozzarella, mjölk, ost, äppeljuice och ALLTID ketchup (som jag inte ens gillar..)

Fem saker i min garderob:
träningskläder, mängder med skor, nått enstaka linne, två par jeans, mössor

Fem saker i min väska:
använder sällan väska men just nu gör jag det och då finns det här i den: min dator, kamera, plånbok, sladdar, försvarets hudsalva (som jag alltid har med mig!)

Fem saker i mitt badrumsskåp:
öh, tandkräm, tandborste, listerine, örhängen och tops

Fem personer som jag utmanar:
Såfia, Maria, Elin(börja blogga igen!) och alla som känner för det!

uppdateringar

å vad jag hade mycket att skriva här idag då, vissa dagar händer det ingenting och sen, som idag kan jag skicka in flera inlägg på en och samma dag. kan ju ha att göra med att det är söndag iofs.... fast å andra sidan har jag ingen riktig koll på dagarna. har iaf suttit på tradera i flera timmar nu, det är ju så kul! hittar alltid nånting nytt att söka på fast nu till slut så fick jag hjärnsläpp. dessutom får jag skitont i axlarna av de här.. får nog ta och bli lite styrketräning på jocks snart, guud vad jag saknar de! i love jocks.
jaja nu ska jag nog se på nånting skoj med min älskling som sitter här bredvid mig med sin dator, så som vi har suttit hela kvällen :) han sorterar bland sina bilder.. kan ju behövas för han har määängder med bilder.
ok, see you tomorrow, gonatt!

bästo


jag är så glad att jag har en NALU

IDA

IDAG ÄR DET MIN NAMNSDAG...tydligen...hade inte ens koll på de själv :)

ikväll vill jag se ett hål i väggen, måste bara kolla upp vilken tid det börjar? sen kanske de blir fjällvandring imorn eller på tisdag med nalu & jullan. är också jättesugen på att bara rensa i potatislandet, ta bort allt ogräs och bara göra fint och sen ta in lite nypärer och äta.. vet inte varför jag vill de så gärna men kanske för att det är så skönt att vara ute under hösten med den friska luften och alla fina färger på träden.. jaja...
vi åker nog upp till duved om nån dag och stannar där tills efter helgen, hoppas bara erik har fått sina cykelgrejer imorn för då kan vi cykla hela veckan och det är ju så kuuuuuul.

iallafall, så ska jag på arbetsintervju på skidåkarna på fredag! yahooo :)

...


Vi vinkade hejdå till Elin & Sofia i Hede i fredags



Julia är en mycket smart hund


Grabbarna ska iväg på maskerad :)

Godmorgon

oj! nu var det längesen jag uppdaterade bloggen, men jag har haft fullt upp..
iaf, för nåra dagar sen så lämnade vi in cv:n och pratade med folk i åre om jobb, vilket nu har gett resultat och nästa helg ska jag på en (ev två) intervjuer.  Det ska bli jättekul!
Dagen efter att vi hade varit i Åre kom Nalu och Micke hem till oss och så åt vi tacos allihopa, jag, elin, erik, mamma, linnea, nalu och micke. Sen kom Cissan förbi en sväng och vi åkte med henne in till stan där vi mötte upp Maja och gick sen på news där vi satt ett tag och träffade löken, drack lite drinkar och tog massvis med kort :) sen gick vi vidare ner på olearys och dansade hela natten lång! en väldigt trevlig kväll.
dagen efter var vi lite sega och tog det mest lugnt, ända tills eftermiddagen när elin skulle ner till hede, så jag och nalu följde med och fick äntligen se hur systrarna revelj bor :) vi fick jättegod mat(flygande jakob) och tårta, mums :) sen somnade jag tidigt och dagen efter åkte elin och sofia mot oslo och jag och nalu hemåt. Vi stannade till på en fika hos Marielle och Elias och vi lekte och myste. Han är ju bara för söt..
Sen hem, göra sig iordning och fredagspizza till middag, sen kom Erik och vi åkte in till stan för en förfest hos löken för att sen gå på olearys igen. kanske måste lägga in lite bilder också så ni får se ...
igår var vi bara sega och låg i soffan tills på kvällen då vi åkte hem till hammerdal och åt tacos och kollade sen på sagan om de två tornen som jag somnade till.
det var väl ungefär mina senaste dagar!


jobbsökande

Här pågår det cv skrivande för fullt.. dags att ta tag i det nu när vi nog ska åka upp och kolla på en lägenhet imorn i åre som verkar skitfin! men dyr.. så kan man iaf passa på att lämna in lite papper på olika ställen.
ikväll kommer nalu hem och på onsdag ska vi träffas alla som är kvar i stan för att hänga lite, kanske en utgång också vem vet! längesen man var ute en onsdag förresten, sånt gjorde man ju bara när man var ung.. :)
hur går det för er i oslo emelie, maria, johanna! ni måste berätta för jag är jättenyfiken! får man komma och hälsa på er? trivs ni? hur går det på era jobb? vart bor ni nånstans? å när kommer ni heeeeeem. Ni är välkoma till Åre i vinter iaf! Säger jag som inte ens bor där.. än..


          
Vi skulle ut och fota svampar igår men det blev hallon och porträttbilder istället

Ny design

Godmorgon!
Igår fixade Erik en ny design till min blogg, fin va?


Dagens outfit



(Okej, jag känner bara att jag måste skriva det här ifall ni nu tror nåt annat, men det här är alltså inget särskilt seriöst, utan bara en kul grej eftersom jag ofta har så sköna och slappa kläder på mej och inga modegrejer direkt :)

Idag hade jag på mig:
Sjal: vila i Tönnsberg
Örhängen: nya från fuengirola, gjorda av kastanjer
Tröja: fick den av Susanne precis innan vi gick ut och fotade
Byxor: från nån affär i Oslo
Skor: Elins gamla bianco som jag har tagit över (utan att hon vet..? :)



Och eftersom jag ändå har varit så noga idag så tar vi väl det från början också, outfiten som jag la upp igår ser ut såhär:
Mössa: Eriks nya peak
Tröja: Eriks gamla peak
Tshirt: en gammal från H&M i Göteborg
Byxor: Eriks gamla och mkt sköna mysbyxor
Skor: Elins bianco (går så länge som möjligt utan strumpor!!)
Accessoar: Fiskespö från båtboden



Och för nån vecka sen såg det ut såhär:
Mössa: min nya som jag har fått av NALU! :)
Jacka: Elins skinnjacka(hon var utomlands så jag passade på att låna den.. eh, tack Elin!)
Klänning: min favvo från malaysia
Leggings: nya från H&Ms barnavdelning
Skor: converse



Det här är rätt skoj faktiskt.. och förhoppningsvis kommer det fler inom kort!

love


Erik hjärta Ida!

pics

Igår var vi och fiskade i Tannsjön!

Dagens

Dagens outfit:

Spanien

Hola! Nu så är vi tebax i Sverige igen fast det var inte helt säkert att vi skulle komma hem den här veckan, då Erik blev jättesugen på att ta en till sista minuten när vi kom till Arlanda, jag var också på idén först men sen kände jag att jag hellre ville hem. Man saknar ju Jullan å alla här hemma å sen får man ju inte blir FÖR brun heller :) Nu är vi lagomt bruna så det känns skönt. Tyvärr är det ju en aning kallare här än det var i Spanien och dessutom spöregnar det om vartannat. Men jag såg ett jättefint och vackert, färgglatt träd när jag var ute och gick en promenad med Jullan förut, och sånt blir man ju alltid glad av!
Så.. nu håller vi på och letar jobb i Åre inför säsongen, känns skitkul att jag kommer få vara när Nalu äntligen! Ska nog upp på rekryteringsdagarna den 18-19 på Åregården och sen tänke jag lämna in CV på Vero Moda där jag asgärna skulle vilja jobba, de sökte en 50% tjänst iallafall vet jag. Ringde till RedBull också och frågade hur det funkade med att jobba för dem där uppe men det var lite mer komplicerat än jag hade hoppats på tyvärr, annars hade väl det varit nåt av drömjobbet! På tal om drömjobb så är jag sjukt sugen på att börja dansa igen! Har fantiserat om att jag skulle öppna en dansstudio där uppe nu under säsongen, finns säkert jättemånga tjejer och killar som vill dansa samidigt som de säsongar. Man kanske kan höra med Jocks om de kan ordna nåt eller om man får låna deras lokaler.. fast de har ju nästan alltid klasser. Ja, tomt på idéer är det iallafall inte i mitt huvud! :)

Andra saker som man blir glad av är sina syskon, visst va!? Det är inte bara jag som blir glad utav mina syskon heller utan ni glädjer många, elin, johan & linnea! fast det visste ni säkert redan.
måste lägga in en skön bild från förra året, blir så glad av den här bilden!



Några få bilder från Fuengirola, resten ligger inne på facebook!



Hade några mobilpics också som jag lägger in:
Jag & Matilda åker lift i Åre efter en riktigt rolig mountainbike dag
Erik o jag skickade ett MMS till Nalu från Dunder
Ölen i Danmark kostar 2 kr!!
Jag tog en dagens för nån vecka sen, vad tror ni, ska jag börja med det? :)
Syskon Björklund på fest hos oss under yran - skitkul!
Coolingen i liften
Erik på affär i Danmark
Linnea och jag första dagen sen vi kom hem från Oslo, i juli.
Och här är Eriks nya älskling! (nr.2..) Just nu håller han på å beställer skydd, hjälm och kläder!