God Jul!

Här får ni våran dag i bilder!
Först den årliga julpromenaden, sen tog Johan en liten vilopaus i soffan innan kalle anka,
sen mat och efter de öppna julklappar, spela lite singstar och prova lite partykläder och ta lite fina syskonbilder :) nu ska jag krypa ner och sova för jag är helt slut. Mkt bra dag har det varit! Och God Jul allihopa!


skoterkortet

igårkväll var det en väldigt enkel uppkörning för skoterkortet, vi åkte upp för en backe, över vägen och tillbaks, väldigt enkelt. ikväll är det uppskrivning och jag tror det ska gå bra. vet ju särskilt att man inte får ta med sig vapen på en skoter och att man måste ha markägarens godkännande om man ska åka på dennes mark i finland. nu kanske man åker till norge i några månader för att ha råd å köpa en skoter :)
på måndag jobbar jag nästa gång, vilket betyder att jag kan vara hemma i helgen när mina syskon kommer hem! johan är iofs hemma nu och elin kommer på lördagkväll. 
snart är de julafton också! 

Söndag i Åre

Hej allihopa!
Det är faktiskt både skönt och lite drygt att inte ha internet! Ibland vill man ju bara uppdatera bloggen lite snabbt eller om man måste kolla upp nånting på internet. Men då får man göra som jag har gjort nu, gå på Max och använda sig av deras gratis trådlösa :)
Idag har jag åkt skidor för första gången för den här säsongen! Och det kändes i benen kan jag ju säga, det kändes grymt mycket! men jäklar vad kul det var alltså! åkte själv idag med musik i öronen och ibland ville jag bara skratta rakt ut för det var så kul.. speciellt när man kör lite snabbare så man nästan är nära att vurpa :) det är ju skidtestarhelg nu också så jag provade tre olika roxyskidor, de första var ett par jibbskidor som kändes lite väl mjuka i pisten, de andra var ett par rena pistskidor men de var dels lite korta och dels kändes de bara tråkiga, inget speciellt liksom, men de tredje paret var bäst! de var helt perfekta, ett par jibbskidor som var lite hårdare, funkade skitbra i backen! synd (eller tur kanske) att jag har ett par relativt nya skidor. Jag kom dessutom fram till att jag är sjukt nöjd med mina rossignol scratch bc! de är mina älsklingar :)

Här är en bild på oss när vi är tärnor i luciatåget! var både i fredags & lördags. sjukt kul!!!


nu ska jag kolla in en sväng till erik på hanson sen ska jag hem å käka middag å ikväll blir det body balance, underbart!

hemma en kort stund

Nu är vi i Hammerdal! Rätt drygt att åka hela vägen från åre, men vi stannade till både i stan och i lit så det var rätt lungt. Har varit på skoterkurs ikväll, inte så många gånger kvar nu.
Vi har ostabilt internet i lägenheten i Åre så det blir inte så mycket uppdateringar därifrån just nu, vi jobbar på att lösa de problemet :)
Lägger in lite bilder från Linneas kamera som vi tog för nåra veckor sen, nu är det typ femdubbelt så mycket snö :)

Pulsklocka

Hur har jag nånsin kunnar varit utan en pulsklocka!? :)
Skön löpning i -8 med lite snö i luften, nu ska jag hoppa in i bastun och göra hårinpackning!

Fredagkväll

Ja..fredagkväll och här sitter jag vid datorn :) har fixat massa nu i flera timmar i mina bilder, raderat och möblerat om lite. Samt lagt in Linneas 945 styckten bilder i en mapp så nu kan hon lägga in dem på bilddagboken som hon säkert vill :) Det är bara vi hemma ikväll, eller ja.. hennes tjugo kompisar också så Jullan blir lite folkskygg för dem och följer mej varje steg jag tar, söta hund :)
Idag blev det lite julklappar på stan, känns bra. Inne i stan var det runt -7 medan det var -13 hemma i Lit, kallt! Men sjukt fint på träden med all snö, det är liksom bara en vit/grå skala, inga färger ute i naturen alls nu. Tills det kommer en röd skoter åkandes då :) Johan din bil syns nästan inte alls förresten för all snö. Tänkte ta en bild och visa nån dag.
Igår iaf, så hade vi julpyssel, julmusik, glögg och lussebullar så himla mysigt!

 


Imorn måste jag packa för på söndag flyttar vi till Åre! ska bli skönt att dra igång den här säsongen nu.
Ska till Hannah & Fredrik imornkväll på glöggkväll, vi köpte vaniljglögg idag på systemet, ska bli spännande att testa! Men nu ska jag nog ta och sova tror jag. Godnatt!

Vinterväder


Vi var nyss ut med kameran och tog lite bilder på det otroligt vackra vädret som är idag!
Jag älskar förresten min täckkjol som jag fick i födelsedagspresent av mami.(på den första bilden)
Nu ska vi fara till Lit och ta en löptur, sen blir det julkortspyssel hela kvällen! Skriv in er adress om ni vill ha ett julkort :)
Ta hand om er

Åres Lucia avgörs den 12 Dec.

Åres Lucia 2008


Jag



Åres Lucia kandidater 2008

tandläkarn

Skrev jag att jag skulle laga tänder? Jag menar förstås att det bara var en koll, för här var det minsann inga hål :) Haha, jag trodde faktiskt att jag hade det men tydligen var det början till ett hål i en tand som sen hade avtagit och nu låg det liksom still. Visste inte ens att det kunde bli så.
Ikväll har vi varit på tredje skoterkorts lektionen, idag var det test och jag tror det gick hyfsat. Minns inte hur många liter bensin man fick ha med sej eller vilka regler som gäller när man ska köra skoter i Finland så det måste jag plugga på till nästa gång iaf.
Jag tycker de är rätt svårt att komma på nånting som jag önskar mig i julklapp, det måste ju betyda att jag har i princip allt :) som jag har skrivit förut här i bloggen så är jag grymt nöjd med mitt liv, hääärlig känsla!
Imorn ska vi pyssla ihop julkort, dricka glögg och äta lussebullar hemma i Lit, det ser jag fram emot! Måste bara uppdatera allas adresser så ni kan få några julkort! Vet ni med er att ni har flyttat/ska flytta så skriv in er adress i kommentatorsfältet så ska jag se till att fixa de :)
Nu kom jag på en grej att önska mig i julklapp, valla till längdskidorna! sen kan man ju aldrig ha för många body butters från body shop heller såklart.

en bild från jon olsson -07 när vi precis hade kommit hem från 2 månader thailand/malaysia -bruna!

Lucia

Nu kan man börja rösta på Lucia kandidaterna!
Antingen går ni in på facebook gruppen "Åres Lucia 2008" och sms-röstar eller så kan man rösta vanligt i Åre/Järpen.
Kanske går på nåt annat sätt också men jag har inte riktigt hunnit kolla upp de än...

Nu ska jag till moster i Strömsund och laga mina tänder! Och ikväll är det skoterkurs igen, skoj!