Tidig morgon..



Godmorgon!
Själv har jag varit uppe ett tag, började 07.00 idag och klockan ringde 06.30... snoozade dock i ca 25min :)
Väldigt lugnt på jobbet idag, rätt skönt så hinner man vakna till.
Idag är det dimmigt ute och rätt kallt, tyder på att det kommer bli lika vackert väder idag som igår!
Min träning idag består antingen av Body Balance 17.45 eller också så lånar jag hem spikmattan från jobbet och ligger på den i ca 30min. Jag slutar runt 17-tiden idag så det kan ju bli stressigt att hinna till passet. Tänkte att jag skulle starta jakten på de 2000 trappstegen som ska avverkas den här veckan också! Har rätt bra träningsvärk i rumpan och benen sen igår så det ska bli spännande att se hur det går :)

Tänkte kanske laga nåt roligt till middag idag, förslag?

Sooool!


Såhär ser det ut i Åre idag! Strålande sol och klarblå himmel.
Imorse när jag var ute på min morgonpromenad var det 0.7grader..  det blev till att inviga dunvästen för i år!
Nu ska jag snart bege mig mot gymmet där jag redan har spenderat nästan hela dagen..(jobbat) tänkte springa 5km och sen gå på ett MRL-pass (Mage, rumpa, lår)

Hörs sen!

Kvällspromenad


Kom just in från en kvällspromenad, det var 3grader ute just nu! Har min nya jacka på mig som jag gillar så himla mycket, dock kommer jag inte riktigt överens med kragen.. den är rätt hög som ni ser :)




Första veckan i 6Veckors Utmaningen är alltså över och jag tänkte göra en liten sammanfattning om min vecka;

42.2km av totalt 150km (löpning och promenader)
5 träningspass av totalt 30st
3min 20sek i plankan (på tå) av totalt 60 min
90st armhävningar (på knä) av totalt 500st
1min 9sek jägarvila av totalt 20min
0 intervallpass av totalt 4st
1 avslappningspass (Body Balance) av totalt 6st

Har överlag varit en jättebra träningsvecka, det har flytit på bra och varit väldigt roligt. Det har också varit vackert väder och många härliga promenader. Vi var hundvakt i tre dagar vilket var perfekt! Så mysigt också med hundsällskap!

I nästa veckas utmaning ska det betas av 2000 (!) trappsteg.. jag har räknat ut att vi har 120st i vårat trapphus så jag får väl springa upp och ner en sisådär 17 gånger.. :) ska bli intressant! Dessutom ska det testas ett nytt recept/ingrediens så jag har skrivit ut några recept idag. Tänkte försöka mig på att baka lite bröd också!

Bjuder på mitt absoulta favorit recept som jag gör rätt ofta. Det är enkelt, billigt och gott!

Linssoppa med chili
(ca 4 port.)

1 röd chilifrukt
2 morötter
2 gula lökar
1 purjolök
4 pressade vitlöksklyftor
2msk riven ingefära
2msk olivolja
4dl röda linser
1,4l vatten + 3buljongtärningar (grönsaks)

Finhacka chilin, purjolöken, morötterna och löken.
Fräs grönsakerna med vitlök, ingefära och chili i olja ca 3min.
Tillsätt sköljda linser, vatten och buljongtärning. Sjud under lock ca 10min. Smaka av med flingsalt och peppar.

Vackert väder

Har just suttit ute i solen och njutit med en kopp kaffe. Nu när det blev molnigt satte jag mig inne i soffan och kollar upp på snön på skutan, man ser till kabinbanans toppstation från vårat vardagsrums fönster..


Godmorgon!

Har insett att jag är rätt trögstartad på morgonen, orkar oftast inte prata så mycket och vill gärna ta det lugnt en lång stund innan jag ska iväg på jobbet. Imorse gick jag upp vid åtta och kollade på nyhetsmorgon och läste igenom tidningen som vi har börjat få nu, tror det är en "3-månaders prova-på" som vi har fått av mamma. Perfekt! Gillar verkligen att starta dagen med att läsa tidningen, dock så bläddrade jag rätt snabbt imorse eftersom jag redan hade läst allt på ÖPs hemsida igår.. Jaja, nog om tidningen :)

Är så himla shoppingsugen! Vi har fått in massa nya snygga träningskläder på jobbet i fina färger. Och vi har rabatt och dessutom dras kläderna från våran lön (om vi vill) så det är alldeles för enkelt att handla :)
Skulle vilja gå ner en sväng på byn och kolla runt lite, tror jag har ett presentkort på Vero Moda nånstans med lite pengar kvar på. Dock så kan jag inte spendera för mycket då jag inte har har fått lön på väldigt länge (fick en liten lön i mitten av sept.) -och kommer inte heller få förrens om en månad, exakt en månad.
Tur då att jag jobbar 32 dagar i rad just nu.. :)

Ser verkligen fram emot att börja på Tott, vet inte riktigt när det kommer bli men det blir säkert nån sorts uppstart i november nån gång. Förhoppningen är alltså att jobba 50% nere på vanliga Golds och 50% på Tott. Dessutom tänkte jag höra om jag kan jobba extra i garderoben på Bygget som jag gjorde förra året, det är ett riktigt roligt jobb!

Är för övrigt på jobbet just nu.. händer inte speciellt mycket, det är en Body Pump-klass nu mellan 10-11 och sen stänger vi kl.12 (öppnade 9.30) Tanken är att vi ska städa lägenheten senare idag, det var längesen dammsugarn var framme och det behövs verkligen..
Här är förresten våran nya soffa och vårat snygga soffbord som alltså är en gammal ladugårdsdörr.. Det blev så himla bra! Och soffan är super skön.. det är bara att komma och hälsa på! :)






Trevlig lördag!


Godmorgon!

 


Jag och Millie har just varit ute på en 70-minuters morgonpromenad bland höstlöven. Så mycket vackra färger ute nu!

Har just ätit frukost och nu ska jag dricka kaffe framför nyhetsmorgon :)
Sen ska jag iväg på jobbet, jobbar mellan 11-16 idag.

Maxtesterna

Som jag skrev i mitt förra inlägg tänkte jag vara med i 6Veckors Utmaningen! I den första veckan ska man göra ett maxtest och det har jag gjort idag.

#1 30min Crosstrainer på nivå 6: 4.46km
#2 Plankan 1 min 32 sek. på tå. Gick sen ner på knä men där kändes det som jag kunde stå hur länge som helst så jag räknar bara med den tiden som jag stod på tå.
#3 Armhävningar Jag är riktigt dålig på att göra på tå så jag startade på knä direkt och det blev 33 st.
#4 Upphopp 1min. 43 st. (gjorde dessa direkt efter jägarvilan.. inte att rekommendera :)
#5 Jägarvila 2min. 9sek. kände efteråt att jag gav upp lite väl lätt...

Under resten av veckan ska jag fundera på 10saker med mig själv som jag är stolt/nöjd över. Ni får gärna komma med förslag i kommentatorsfältet :)


Regnet öser ner just nu och jag börjar jobba kl.15 så jag ska ta och leta fram nån middag ur frysen och sen gå iväg. Har ju ca 30sek till mitt jobb så jag kan slappa i soffan ett litet tag till :)

Trevlig onsdag allihopa!

Uppdatering!

Men hej! Frågan är varför jag får sånna här blogg-glapp hela tiden.. så svårt är det ju faktiskt inte att uppdatera bloggen!

Kan meddela att jag har fått jobb! ett till jobb... i spa/gym receptionen på Tott Hotell. Tanken är att jag ska vara 50% på Gold's Gym och 50% på Tott. ska bli väldigt skoj att jobba där faktiskt, dom har en jättefin spa-avdelning och jobbar med Kerstin Florians produkter som jag gillar väldigt mycket. Det blir en hel del nya grejer att lära sig med alla olika behandlingar och produkter som ska säljas. Så den biten är jag lite nervös för men däremot så känner jag ju mig väldigt hemma i gym-avdelningen så det känns tryggt.
Är hundvakt nu i några dagar till Millie (tollare), henne har vi varit hundvakt till många gånger förut och hon är så fin och mysig :)


Nu till en helt annan grej, jag surfade runt på lite olika bloggar och hamnade tillslut på den
här
Tjejen som har den bloggen ska göra en rolig utmaning och det kändes skoj att bryta av min vanliga träning med något sånt här så jag är med! Läs igenom 6-veckors utmaningen och säg till om ni också tänkte hänga på!
Tänkte att min utmaning ska bli att undvika godis och min belöning ska bli att få gå till frissan :)


Storulvån

Igår kom mamma, Linnea och Jullan upp så vi for vidare till Storulvån och plockade kantareller hela eftermiddagen, jättekul! Hittade litegrann så sen blev det en god middag på kvällen.
Låter bilderna tala för sig själv :)

Idag har jag roat mig med...


Idag har jag roat mig med att kolla igenom den här katalogen!
Har varit ledig hela dagen så jag har även gjort lite ärenden, bl.a växlat in våran spargris som var sjukt tung, vilket är bra! Imorrn ska jag jobba mellan 11-21 och det ser jag fram emot :)
Nu ska jag fortsätta steka pannkakor, blir sen middag idag